Szerző: Ady Krisztián

2005. május 25. 12:54

Ultrakompakt digitális fényképezőgépet dob piacra a Samsung

A felbontás növelése mellett egyre inkább a méretek csökkentése kerül a középpontba az újabb és újabb digitális kompakt kamerák kifejlesztése során. A növekvő igények miatt a Samsung is kénytelen ultrahordozható digitális fényképezőgépet piacra dobni, mely termékcsoport első tagját Digimax i5 néven találhatjuk majd meg a boltok polcain.

[HWSW] A felbontás növelése mellett egyre inkább a méretek csökkentése kerül a középpontba az újabb és újabb digitális kompakt kamerák kifejlesztése során. A növekvő igények miatt a Samsung is kénytelen ultrahordozható digitális fényképezőgépet piacra dobni, mely termékcsoport első tagját Digimax i5 néven találhatjuk majd meg a boltok polcain.

Az 5 megapixeles, hatalmas, 2,5 hüvelykes kijelzővel szerelt digitális fényképezőgép mindössze 17 mm vékony, így az egyik legvékonyabb 5 megapixeles modell. A készülék vastagsága ráadásul a bekapcsolást követően sem növekszik, igyanis a CCD szenzort egy belső, 3x-os zoomra képes optika szolgálja ki. A Digimax i5 makró üzemmódban akár 1-5 cm-es közelségből is éles képeket képes készíteni.

Optikai zoom mozgókép közben

A fényképezőgéppel nem csak digitális állóképeket, hanem MPEG4 tömörítésű, VGA felbontású videoállományokat is rögzíthetünk a Secure Digital vagy MultiMedia Card memóriakártya méretéig, illetve a körülbelül 50 megabájtnyi belső memória kapacitásáig. A nagyfokú tömörítésnek köszönhetően akár 2 órányi videó is rögzíthető egy 256 megabájtos memóriakártyára. Amennyiben nem rögzítünk hangot a mozgókép mellé, az optikai zoom is használható marad ebben az üzemmódban.

A mindössze 90 x 60 x 17 mm-es kamera 130 grammot nyom akkumulátor és memóriakártya nélkül, és négy színben lesz kapható, ezüst, fekete, vörös és szürke. A kamera a Samsung 24 tűs töltési rendszerét használja, így egy Samsung mobiltelefon töltőjével is feltölthető. A gyors PC-s kapcsolatot USB2.0 felület biztosítja.

Valószínűleg itthon is kapható lesz

Mivel a Samsung hazánkban nem forgalmazza hivatalosan digitális kameráit, ezért a készülék csak a vállalattól független, saját importálást végző cégeken, csatornákon keresztül juthat be hazánkba. A Samsung ezért sem a hazai megjelenés időpontjáról, sem a várható árról nem tudott nyilatkozni lapunknak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról