Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Novell: növekedő veszteség, zuhanó részvényárfolyam

Bodnár Ádám, 2005. május 26. 13:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Emelkedett a Novell negyedéves vesztesége, ahogy a vállalat a bevétel növekedésénél nagyobb mértékben növelte befektetéseit a linuxos területen. A cég nem tudta elérni a Wall Street forgalomra és eredményre vonatkozó prognózisát, így a részvényeinek árfolyama a hír nyomán 7,2 százalékkal zuhant.

[HWSW] Emelkedett a Novell negyedéves vesztesége, ahogy a vállalat a bevétel növekedésénél nagyobb mértékben növelte befektetéseit a linuxos területen. A cég nem tudta elérni a Wall Street forgalomra és eredményre vonatkozó prognózisát, így a részvényeinek árfolyama a hír nyomán 7,2 százalékkal zuhant.

A második pénzügyi negyedévben a Novell 297 millió dollár bevételt ért el, ami éves szinten 1,2 százalékos növekedést jelent, az új licenceladások azonban 24 százalékkal 45,8 millió dollárra estek vissza. A nettó veszteség összességében 15,7 millió dollárra rúgott, ami némileg magasabb az egy évvel ezelőtt elkönyvelt 15,4 millió dollárnál.

Az egyszeri tételeket leszámítva a Novell 1 dollár, azaz részvényenként 0 cent nyereséget ért el, szemben a tavalyi második negyedévben elkönyvelt 14 millió dollárral, azaz részvényenként 3 centtel. Elemzők 301 milliós bevételt és részvényenként 3 cent profitot vártak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.