Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 26. 13:10:40

Novell: növekedő veszteség, zuhanó részvényárfolyam

Emelkedett a Novell negyedéves vesztesége, ahogy a vállalat a bevétel növekedésénél nagyobb mértékben növelte befektetéseit a linuxos területen. A cég nem tudta elérni a Wall Street forgalomra és eredményre vonatkozó prognózisát, így a részvényeinek árfolyama a hír nyomán 7,2 százalékkal zuhant.

[HWSW] Emelkedett a Novell negyedéves vesztesége, ahogy a vállalat a bevétel növekedésénél nagyobb mértékben növelte befektetéseit a linuxos területen. A cég nem tudta elérni a Wall Street forgalomra és eredményre vonatkozó prognózisát, így a részvényeinek árfolyama a hír nyomán 7,2 százalékkal zuhant.

A második pénzügyi negyedévben a Novell 297 millió dollár bevételt ért el, ami éves szinten 1,2 százalékos növekedést jelent, az új licenceladások azonban 24 százalékkal 45,8 millió dollárra estek vissza. A nettó veszteség összességében 15,7 millió dollárra rúgott, ami némileg magasabb az egy évvel ezelőtt elkönyvelt 15,4 millió dollárnál.

Az egyszeri tételeket leszámítva a Novell 1 dollár, azaz részvényenként 0 cent nyereséget ért el, szemben a tavalyi második negyedévben elkönyvelt 14 millió dollárral, azaz részvényenként 3 centtel. Elemzők 301 milliós bevételt és részvényenként 3 cent profitot vártak.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 23:00

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.