:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 24. 10:43

A vállalati hálózatok gyorsabb elérését biztosítja a Vodafone új OptiLan szolgáltatása

A Vodafone Magyarország Rt. május 23-tól bevezette a vállalati felhasználóknak kínált új szolgáltatását, a Vodafone OptiLAN-t, mely gyors és költséghatékony távoli elérést biztosít a vállalati hálózatokhoz és alkalmazásokhoz. A vállalati hálózatok és elektronikus levelező rendszerek használatát nagymértékben hátráltatja a GPRS és EDGE technológia által nyújtott nagyobb késleltetés és az igen korlátozott sávszélesség, ezekre nyújt most megoldást a Vodafone legújabb szolgáltatása.

[HWSW] A Vodafone Magyarország Rt. május 23-tól bevezette a vállalati felhasználóknak kínált új szolgáltatását, a Vodafone OptiLAN-t, mely gyors és költséghatékony távoli elérést biztosít a vállalati hálózatokhoz és alkalmazásokhoz. A vállalati hálózatok és elektronikus levelező rendszerek használatát nagymértékben hátráltatja a GPRS és EDGE technológia által nyújtott nagyobb késleltetés és az igen korlátozott sávszélesség, ezekre nyújt most megoldást a Vodafone legújabb szolgáltatása.

Ismét ByteMobile

A szolgáltatás hátterét a Vodafone-tól licencelhető ByteMobile Optigo Enterprise Optimizer szerver-kliens megoldás nyújtja. A ByteMobile nem először biztosít letöltést gyorsító technológiát a Vodafone-nak, a vállalat GPRS internetelérését felgyorsító Internet Plusz kliensprogramot és a szerver oldali megoldást is a ByteMobile licenceli a Vodafone számára.

A Vodafone OptiLAN szolgáltatása a vállalat Microsoft Exchange illetve intranet rendszerét és a végfelhasználó laptopját köti össze a Vodafone mobilhálózatán keresztül, oly módon, hogy az az optimalizálás hatására helyi hálózatokhoz hasonló sebességű felhasználást tesz lehetővé. A vállalatnál telepített szerver és a felhasználó számítógépén futó szoftverek biztosítják a titkosított adatforgalom tömörítését és optimalizálását a Vodafone Magyarország már meglévő GPRS és majdani 3G hálózatának használata esetén.

Háromszor-ötször gyorsabb, mint a versenytársak

A TÜV Rheinland InterCert szervezet által elvégzett összehasonlító mérés alapján a Vodafone OptiLAN megoldása -- a tömörítésnek köszönhetően -- körülbelül háromszor gyorsabb volt a másik két hazai mobilszolgáltató által nyújtott EDGE alapú vállalati hozzáféréseknél és ötször gyorsabb a hagyományos GPRS technológiához képest. A tesztelés részletes leírását és eredményeit a Vodafone által közzétett jegyzőkönyv tartalmazza.

A jelentős sebességnövekedés mellett az átvitt adatmennyiség kevesebb mint hatodára csökken a tömörítő és optimalizáló eljárásoknak köszönhetően. Ez az adatátviteli költségek terén jelentős megtakarítást eredményezhet mind itthon, mind pedig külföldi használat esetén.

Ingyen tesztelhető

A Vodafone OptiLAN szolgáltatás Magyarország egész területén és roaming partnerei hálózatán igénybe vehető. A bevezetéssel egyidőben a Vodafone Magyarország 30 napos díjmentes tesztelési lehetőséget is kínál közép- és nagyvállalati ügyfelei számára. A sikeres teszt után szoftverlicenc formájában, felhasználónként egyszeri nettó 49,800 Ft-ért vagy 24 havi részletfizetéssel, havi nettó 2580 Ft-ért vásárolható meg az OptiLAN szolgáltatás. A kliensprogram teljesen transzparensen, automatikusan működik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.