Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 23. 15:09

Amerikai leányvállalatot alapított a FreeSoft

A FreeSoft Rt. pénteken bejelentette, hogy megkezdte működését amerikai leányvállalata. A Virginia állambeli Viennában 150 ezer dollár alaptőkével bejegyzett FreeSoft International fő feladata az üzletfejlesztés és az értékesítési csatornák szélesítése lesz.

[HWSW] A FreeSoft Rt. pénteken bejelentette, hogy megkezdte működését amerikai leányvállalata. A Virginia állambeli Viennában 150 ezer dollár alaptőkével bejegyzett FreeSoft International fő feladata az üzletfejlesztés és az értékesítési csatornák szélesítése lesz.

Az egyesült államokbeli leányvállalat megalapítása újabb lépést jelent annak a stratégiának a megvalósításában, amelynek mentén a FreeSoft három éven belül budapesti székhelyű multinacionális szoftverházzá kíván nőni. Az amerikai leányvállalat alapításához a FreeSoft jelentős támogatást nyert az IHM tavalyi pályázatán; a tárca összesen 200 millió forinttal segíti a hazai informatikai vállalatok megjelenését az Egyesült Államok piacán.

A FreeSoft International a részvénytársaság második külföldi irodája. A FreeSoft International igazgatója az MBA fokozattal rendelkező Gregory A. Such a vállalatirányítás, a könyvvitel és az informatikai rendszerek irányítása területén szerzett diplomát. Több mint 20 éves üzletfejlesztési, kapcsolatépítési és kereskedelmi tapasztalattal rendelkezik az IT-iparágban.

a címlapról