Szerző: Ady Krisztián

2005. május 23. 17:12

Itthon a kereskedők cserélik ki az Apple notebookok tűzveszélyes akkumulátorát

Az Apple nem kevesebb mint 128 ezer iBook és PowerBook noteszgép tulajdonosát kéri arra, hogy ellenőrizze notebookja akkumulátorának sorozatszámát, ugyanis egyes modellekben 2004. októbere és 2005. májusa között hibás akkumulátorok kerültek beszerelésre, melyek túlmelegedhetnek, így tüzet vagy égési sérüléseket okozhatnak.

[HWSW] Az Apple nem kevesebb mint 128 ezer iBook és PowerBook noteszgép tulajdonosát kéri arra, hogy ellenőrizze notebookja akkumulátorának sorozatszámát, ugyanis egyes modellekben 2004. októbere és 2005. májusa között hibás akkumulátorok kerültek beszerelésre, melyek túlmelegedhetnek, így tüzet vagy égési sérüléseket okozhatnak.

Ismét az LG a hunyó

Az Apple a hiba számára egy dedikált oldalt is létrehozott, ahol az érintett, LG által gyártott akkumulátorok sorozatszámairól lehet bővebb információkat szerezni. Az LG már korábban is szállított hibás akkumulátorokat az Apple-nek, tavaly augusztusban 15 hüvelykes PowerBook noteszgépek akkumulátorait kellett visszahívni a gyártó hibája miatt.

A most bejelentett visszahívási programban a 12 és 15 hüvelykes PowerBook, illetve 12 hüvelykes iBook noteszgépek érintettek, melyek október és május között találtak gazdára világszerte. A hibás akkumulátorok az A1061, A1078 és a A1079 modellszámmal, HQ441 - HQ507, 3X446 - 3X509 és 3X446 - 3X510 sorozatszámmal rendelkeznek.

Itthon a kereskedőkhöz kell fordulni

A sorozatszámot az akkumulátor rekeszének fedlapjának eltávolításával lehet könnyedén megállapítani, az Apple csakis a fent említett sorozatú akkumulátorokat cseréli ki a program keretein belül. Bár külföldön csak a honlapon keresztül lehet kicseréltetni az akkumulátort, itthon más a helyzet.

"A hibás sorozatszámokról értesítették a viszonteladókat. Amennyiben valakinek a hibás sorozatszámhoz tartozik az akkumulátora, visszacserélheti a magyarországi viszonteladóknál" -- mondta el lapunknak Emanuele Massimo, az Apple magyarországi képviseletének vezetője.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról