:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 20. 13:33

Formatervezett szórakoztató PC a nappalikba

Az Intel bemutatta az új generációs otthoni PC prototípusát, a Home Entertainment Shell névre keresztelt szórakoztató számítógépet. A kagylóra hasonlító, ezért E-Shell néven becézett gép egyesíti a mai szórakoztatóelektronikai PC-k képességeit a 60-as évek jellemző dizájnjával. Ryan McElhinney tervezőt Eero Aarnio 1960-as években készített ikonikus buborék és gömb alakú székei által inspirálták az E-Shell tervezésére.

[HWSW] Az Intel bemutatta az új generációs otthoni PC prototípusát, a Home Entertainment Shell névre keresztelt szórakoztató számítógépet. A kagylóra hasonlító, ezért "E-Shell" néven becézett gép egyesíti a mai szórakoztatóelektronikai PC-k képességeit a 60-as évek jellemző dizájnjával. Ryan McElhinney tervezőt Eero Aarnio 1960-as években készített ikonikus buborék és gömb alakú székei által inspirálták az E-Shell tervezésére.

Az Intel által tavaly készített felmérés kimutatta, hogy a britek 42 százaléka számára problémát jelent, hogy a készülékek egyre zsúfoltabbá teszik a helyiségeket. Annak ellenére, hogy a megkérdezettek felismerték a multifunkciós szórakoztatóelektronikai eszközök előnyeit, a válaszadók majdnem fele nem engedné, hogy tradícionális számítógép kerüljön a nappaliba, mégpedig elsősorban a külső miatt.

"Az Intel E-Shell ... azt példázza, hogy a technológia és a dizájn miként változott a nappaliban az évek során, és sejteti, hogy milyen lehet a jövő" -- mondta Tracey Gillespie, az Intel szakértője. "A technológiai megoldások számára manapság fontos, hogy külsőleg is vonzóak legyenek, hogy meghódíthassák a modern nappalikat."

Az Intel E-Shell egy 3,4 GHz-es Pentium 4 processszorra, 512 megabájt memóriára és 250 gigabájtos merevlemezre épülő PC-t tartalmaz. A számítógépet úgy tervezték, hogy csendesen hűthető legyen, így ne zavarja a filmnézést vagy a zenehallgatést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.