Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 19. 12:13

Lemond vezetői posztjáról a Gateway alapítója

Theodore Waitt
Ted Waitt
[WSJ/HWSW] Távozik a Gateway PC-gyártó vezetéséből a vállalatot 20 éve alapító Ted Waitt. Tegnapi bejelentése szerint lemond igazgatótanácsi elnöki tisztségéről, azonban továbbra is megtartja a tulajdonrészét. Waitt a Gateway legnagyobb befektetője.

Ted Waitt egy telefonos interjúban elmonda, a jövőben több időt kíván egyéb területeken, például biotechnológiai és nanotechnológiai befeketéseivel foglalkozni, valamint a feleségével közösen létrehozott alapítvány működtetésével foglalkozni. Waitt már régóta figyelemmek kíséri a biotechnológiai és nanotechnológiai kutatásokat és több tízmillió dollárt fektetett ilyen területen működő vállalatokba. Hogy pontosan melyekbe, azt nem kívánta elárulni.

A Gateway PC-k jelentős népszerűséget szereztek az otthoni felhasználók körében, azonban a vállalati területen sosem tudtak széles körben elterjedni. A cég egy időben a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója volt, ma azonban már csak az amerikai kiskereskedelmi piacon számottevő a jelenléte. A csökkenő eladásokkal és növekedő veszteségekkel szembenéző Gateway tavaly bezárta mintaboltjait, valamint megvette az eMachinest, ezzel megszerezve annak kiskereskedelmi értékesítési hálózatát.

A Gatewayt ma már lényegében Wayne Inouye, az eMachines egykori elnök-vezéeigazgatója irányítja. Hogy ki lesz Waitt utóda az igazgatótanács elnöki székében, az egyelőre még nem biztos, de sokak szerint Richard Snyder lesz a befutó. Snyder 1991 óta tagja az igazgatótanácsnak és egy időben a vállalat elnökeként is dolgozott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról