Szerző: castor

2005. május 19. 09:56

Bemutatkoztak az első PlayStation 3 játékok

[Hírösszefoglaló] Miután a Sony hétfőn egy nagyszabású konferencia keretében újságírók előtt bemutatta a következő generációs PlayStation konzolját, a Los Angelesben zajló E3 szakkiállítás első napján már a látogatók is megtekinthették a fejlesztés alatt álló játékokból készült rövid videókat.

[Hírösszefoglaló] Miután a Sony hétfőn egy nagyszabású konferencia keretében újságírók előtt bemutatta a következő generációs PlayStation konzolját, a Los Angelesben zajló E3 szakkiállítás első napján már a látogatók is megtekinthették a fejlesztés alatt álló játékokból készült rövid videókat.

Ugyan a Metal Gear Solid 4-ből készült animáció szó szerint semmit sem mutatott meg magából a játékból, a humoros jeleneteivel mégis ez aratta a legnagyobb sikert a közönség soraiban. Kiderült, hogy a "Nincs hová rejtőzni" mottóval készülő történet főszereplője ismét Solid Snake lesz, azonban az eddigi részeket rendező Hideo Kojima most csupán csak executive producerként vesz részt a munkálatokban.

Sok internetes játékmagazin fórumán esetenként több ezernyi hozzászólás is született annak kapcsán, hogy a Killzone 2 videóban látható jelenetek előre rendereltek, vagy azokat valós időben számítja ki a konzol. A holland fejlesztőcsapat játéka egy alternatív világban játszódó háborúba kalauzol el minket, ahol egy közkatona bőrébe bújhatunk.


Killzone 2

A Sony új gépen több sikersorozat folytatásával is játszhatunk majd. Jön a japán Capcom stúdiótól a Devil May Cry negyedik része, a Sonytól a Londonban játszódó The Getaway 3 akciójáték, az Electronic Artstól a Fight Night Round 3 című boxjáték, és a Polyphony Digitaltól a Gran Turismo 4 grafikailag feltuningolt változata, Vision Gran Turismo címmel.

Természetesen az új címekből sem lesz hiány a PlayStation 3 konzol játékkínálatában. A Sony Computer Entertainment Europe fogja kiadni a gyönyörű grafikával rendelkező MotorStormot, melyben többféle járművet is vezethetünk a változatos, aprólékosan kidolgozott helyszíneken.

Az I-8 címmel készülő programot az az Insomniac Games csapat fejleszti, akiknek már több játékprogramuk is jelent meg PlayStation 2 konzolra -- ilyen volt a Spyro the Dragon és a Ratchet & Clank sorozat is. A stílus most azonban merőben eltér az eddig megszokottól, ugyanis az I-8 nem egy gyerekeknek készülő mászkálós játék lesz, hanem egy második világháborúra emlékeztető környezetben játszódó akciójáték sci-fi elemekkel.


Alan Wake

A Max Payne-ről ismert finn Remendy fejlesztőcsapat is stílust vált, ugyanis az elmondásuk szerint egy pszichothriller kategóriába tartozó játékot fejlesztenek Alan Wake címmel. A főhős egy elismert horrorregény-író, akinek legújabb írása véres valósággá válik egy amerikai kisvárosban. A fejlesztőcsapat képviselője egy interjúban elárulta, hogy rengeteg egyedi ötlettel zsúfolják tele a programot, mely már magával a kategóriájával is stílusteremtő lesz.

A bemutatott játékok kiadási időpontjai egyelőre még ismeretlenek, mivel a Sony a PlayStation 3 konzol pontos megjelenési dátumát is csak később fogja nyilvánosságra hozni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról