:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 17. 13:22

Letölthető a Microsoft asztali keresőmotorjának első végleges változata

A Microsoft elérhetővé, letölthetővé tette legújabb Internet Explorer kiegészítő toolbarját, mely tartalmazza a redmondi óriás asztali keresőmotorját is. A Windows Desktop Search szolgáltatás segítségével pillanatok alatt meg lehet találni bármit a felhasználó számítógépén anélkül, hogy tudni kellene annak pontos helyét.

[HWSW] A Microsoft elérhetővé, letölthetővé tette legújabb Internet Explorer kiegészítő 'toolbarját', mely tartalmazza a redmondi óriás asztali keresőmotorját is. A Windows Desktop Search szolgáltatás segítségével pillanatok alatt meg lehet találni bármit a felhasználó számítógépén anélkül, hogy tudni kellene annak pontos helyét.

Az egyelőre angol nyelven letölthető Windows Desktop Search több mint kétszáz különböző állománytípust képes leindexelni, melyekből később pillanatok alatt találati listát generál. Az Outlook és Outlook Express e-mail üzenetek mellett az Outlook névjegykártyák, naptárbejegyzések, multimédiás állományok, Office állományok és MP3 dalok, GIF és JPEG képek, Adobe vagy PDF állományok anyagában, meta-adataiban kereshetünk az ingyenes segédprogram segítségével.

A Google motorjához hasonlóan a Microsoft asztali keresője is bővíthető, külső fejlesztések segítségével a támogatott állományformátumok száma tovább növelhető. A jelenleg elérhető változat egyelőre nem támogatja a Windows XP nemrég piacra dobott 64 bites verzióit, illetve az MSN Toolbar sem tartalmazza a beígért "tabbed browsing" képességet. Ez a funkció sajnos nem készült el határidőre, csak később lesz elérhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.