Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Jó negyedévet zárt a Dell

Bodnár Ádám, 2005. május 13. 10:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Csütörtökön tette közzé áprilisban véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit a Dell. A világ legnagyobb PC-gyártója főképp a japán és az európai piacok feltámadásának köszönheti eredményeit, amelyek -- szinte már hagyományosan -- igen jól alakultak. A jelenlegi negyedévre a cég az elemzői várakozásoknál némileg erősebb kilátásokat fogalmazott meg.

hirdetés
[HWSW] Csütörtökön tette közzé áprilisban véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit a Dell. A világ legnagyobb PC-gyártója főképp a japán és az európai piacok feltámadásának köszönheti eredményeit, amelyek -- szinte már hagyományosan -- igen jól alakultak. A jelenlegi negyedévre a cég az elemzői várakozásoknál némileg erősebb kilátásokat fogalmazott meg.

Az április 29-én zárult negyedévben a Dell 13,39 milliárd dollár bevétel mellett 934 millió dollár, azaz részvényenként 37 cent nettó profitot ért el. A Reuters Estimates által megkérdezett elemzők átlagosan 13,42 milliárd dolláros forgalmat és részvényenként 37 centes eredményt vártak. Egy évvel korábban a vállalat 11,54 milliárdos forgalom mellett 731 millió dollár, részvényenként 28 cent nyereségről számolt be.

A Dell közölte, hogy a negyedév elején az eladások gyengén alakultak, azonban áprilisban látványosan erősödtek. Elsősorban az európai és az ázsiai piacokon volt erős a kereslet, előbbi régióban 20 százalékkal, utóbbiban pedig 19 százalékkal emelkedtek a Dell eladásait. Amerikában a vállalat "csak" 14 százalékkal növelte forgalmát.

A negyedév során leszállított Dell-termékek száma éves szinten 20 százalékkal növekedett, ez elmarad a cég 21 százalékos előrejelzésénél. Az elmúlt négy negyedévben a Dell által leszállított termékek átlagosan 20 százalékkal nőtt, míg a megelőző négy negyedévben az emelkedés 25 százalékos volt. Az idei első negyedévben azonban a bruttó haszonrés 18 százalékról 18,6 százalékra emelkedett, ami négy éve nem látott rekord.

A jelenleg tartó, júliusban véget érő második negyedévre 13,6-13,8 milliárd dollár bevételt és részvényenként 37-39 cent eredményt vár a Dell -- közölte Kevin Rollins elnök-vezérigazgató. Az előrejelzés némileg erősebb az elemzői várakozásoknál.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!