Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Okostelefonokon is futni fognak a Nokia N-Gage játékok

Bodnár Ádám, 2005. május 18. 15:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Nokia ma bejelentette, hogy az N-Gage játéktelefonra írt szoftverek a jövőben megjelenő okostelefonon is élvezhetők lesznek. Az N-Gage játékok futtatására alkalmas okostelefonok 2006 első felében kerülnek a piacra.

hirdetés
[HWSW] A Nokia ma bejelentette, hogy az N-Gage játéktelefonra írt szoftverek a jövőben megjelenő okostelefonon is élvezhetők lesznek. Az N-Gage játékok futtatására alkalmas okostelefonok 2006 első felében kerülnek a piacra.

Úgy tűnik, a Nokia is ráébredt arra, hogy a konzoljátékok igazi népszerűségéhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a futtatásukra alkalmas készülék széles körben elterjedt legyen. A Nokia N-Gage ebben a tekintetben elmaradt a várakozásoktól, a furcsa formatervezésű készülék eladási adatai a célkitűzések alatt maradtak annak ellenére, hogy időközben a vállalat egy felfrissített változatot is piacra dobott. Az egyre erősebb hardverrel rendelkező okostelefonok azonban ideális platformot nyújtanak a játékok futtatására.

"2005-ben 25 millió okostelefon eladására számítunk és várakozásaink szerint 2008-ra az okostelefonok világpiaca meg fogja haladani a 250 millió darabot" -- mondta Gerard Wiener, a Nokia játékokért felelős vezetője. Az N-Gage játékok némelyike kis buherálás után már jelenleg is futtatható a Series 60 szoftverplatformot futtató Nokia okostelefonokon.

Az E3 kiállítás alkalmával a Nokia számos új kiegészítőt mutatott be az N-Gage játéktelefonhoz, többek között egy Bleutooth headsetet, külső hangszórót, egy második memóriakártya csatlakoztatását lehetővé tevő adaptert, valamint egy hordtáskát, illetve a játékok tárolására alkalmas tokot.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.