:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 12. 13:57

Egyszerűsíti mennyiségi licencprogramját a Microsoft

[eWeek] A Microsoft tegnap arról tájékoztatta legfontosabb ügyfeleit és partnereit, hogy július 1-én jelentősen megváltozik és egyszerűsödik a mennyiségi (volume) licencprogramja , ami nagyban megkönnyíti a vállalati ügyfelek életét. Még a redmondi cég is elismeri, hogy a mennyiségi licenckonstrukció nem egyszerű, elég csak arra gondolni, hogy a termékek használatát szabályozó szerződés jelenleg több mint száz oldalra rúg.

[eWeek] A Microsoft tegnap arról tájékoztatta legfontosabb ügyfeleit és partnereit, hogy július 1-én jelentősen megváltozik és egyszerűsödik a mennyiségi (volume) licencprogramja, ami nagyban megkönnyíti a vállalati ügyfelek életét. Még a redmondi cég is elismeri, hogy a mennyiségi licenckonstrukció nem egyszerű, elég csak arra gondolni, hogy a termékek használatát szabályozó szerződés jelenleg több mint száz oldalra rúg.

A júliusban életbe lépő változásoknak köszönhetően a dokumentum már csak 44 oldalas lesz, ennél azonban talán fontosabb, hogy az eddig rendelkezésre álló 70 különféle mennyiségi lincenckonstrukció helyett az ügyfelek immár csak 9-ből választhatnak. A különféle Microsoft-szoftvereket és megoldásokat többek között processzoronként, számítógépenként, kapcsolódó kliensenként vagy felhasználók szerint lehet majd licencelni. Egyes termékeket -- például az SQL Servert -- többféle konstrukcióban, például processzoronkénti és kliensenkénti árazás szerint is meg lehet majd vásárolni.

Az licencelésben végbemenő változások nem csak az ügyfeleknek, hanem a Microsoftnak is jók, talán az egyszerűbb, átláthatóbb, érthetőbb konstrukciók miatt az igénybevevők száma is nőni fog. A vállalat értékesítési munkatársai is könnyebben meggyőzhetik az ügyfeleket egyik vagy másik megoldás előnyeiről, ha az tisztán megérthető, ráadásul vitás esetekben a döntés is könnyebb. Noha a redmondi cég megváltoztatja a licencelési konstrukciókat, ez nem érinti a használati jogokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.