Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Népszerűek az olcsó AMD processzorok

Bodnár Ádám, 2005. május 12. 09:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Növelte piaci részesedését az első negyedévben az AMD -- derül ki a Mercury Research által közzétett adatokból. A második számú processzorgyártó az eladások 16,9 százalékát adta, ami éves szinten 1,9 százalékpontos, negyedéves szinten pedig 0,3 százalékpontos emelkedést jelent. Eközben az Intel enyhe visszaesés után 81,7 százalékos piaic részesedést ért el.

hirdetés
[HWSW] Növelte piaci részesedését az első negyedévben az AMD -- derül ki a Mercury Research által közzétett adatokból. A második számú processzorgyártó az eladások 16,9 százalékát adta, ami éves szinten 1,9 százalékpontos, negyedéves szinten pedig 0,3 százalékpontos emelkedést jelent. Eközben az Intel enyhe visszaesés után 81,7 százalékos piaic részesedést ért el.

Dean McCarron, a Mercury elemzője úgy véli, az AMD elsősorban alsó kategóriás processzorainak köszönheti a sikerét, miközben a szerverekbe és munkaállomásokba szánt, nagyobb nyereséget hozó Opteronok eladásai csak "lassan de biztosan" emelkednek. Az Intel főképp a notebookok iránti megnövekedett keresletből profitál, a vállalat az első negyedévben rekordszámú mobil processzort szállított le.

Összességében tehát míg az AMD főként olcsó chipjeivel szerez vevőket, az Intel a drágább mobil lapkái segítségével nagyobb nyereséghez jut. McCarron szerint a tavalyi negyedik negyedévhez hasonlóan most is kivételesen erős volt a kereslet a hordozható PC-k iránt. "Nagy eltérés látszik a normális trendektől. A számok egy nagy piaci változást jeleznek" -- mondta az elemző.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.