:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 11. 15:40

Segítség a kis- és középvállalatok uniós pályázataihoz

A Microsoft Magyarország, az Intel Magyarország, a HP Magyarország, a T-Online Magyarország és a HVB Bank Hungary bejelentették, hogy konzorciumot alakítottak a Microsoft által meghirdetett EU Pályázati Tanácsadó (EU Grants Advisor, EUGA) program keretében, melynek elsődleges célja a hazai kis- és középvállalati szektor, valamint az önkormányzatok és non-profit szervezetek technológiai fejlődésének elősegítése, a gazdaság versenyképességének növelése.

[HWSW] A Microsoft Magyarország, az Intel Magyarország, a HP Magyarország, a T-Online Magyarország és a HVB Bank Hungary bejelentették, hogy konzorciumot alakítottak a Microsoft által meghirdetett EU Pályázati Tanácsadó (EU Grants Advisor, EUGA) program keretében, melynek elsődleges célja a hazai kis- és középvállalati szektor, valamint az önkormányzatok és non-profit szervezetek technológiai fejlődésének elősegítése, a gazdaság versenyképességének növelése.

Az EUGA kezdeményezés keretében megalakult konzorcium fő célkitűzése, hogy az Európai Unió Strukturális Alapjai révén igénybe vehető pénzügyi támogatási lehetőségeket minél szélesebb körben megismertesse a hazai kis- és középvállalatokkal, segítséget nyújtson számukra a szükséges információk összegyűjtésében, a megfelelő pályázati anyag összeállításában, és a pályázathoz szükséges háttér biztosításában. A konzorcium tagjai emellett az elérhető pályázatokra szabott ajánlatokat kínálnak a pályázó vállalatoknak a program keretében, ezzel is leegyszerűsítve a pályázással járó nehézségeket.

A magyar vállalatok eddig főképp a tőke, valamint a pályázatok elkészítéséhez szükséges szaktudás hiánya miatt nem vettek részt EU-s pályázatokon, ha egyáltalán tisztában voltak a lehetőségekkel. A mostani összefogás keretén belül a konzorcium átvállalja a pályázatírás költségeit, illetve szakmai segítséget nyújt azok elkészítéséhez. "A HVB Bank az EUGA kezdeményezésen belül tanácsadással és speciálisan kialakított, kedvező kondíciójú finanszírozási konstrukciókkal, pályázati garanciával, támogatás előfinanszírozással és a saját erő finanszírozásával segíti a pályázatokon részt venni kívánó vállalkozásokat" -- mondta Doffek Ágnes, a HVB Bank Hungary Rt. vezérigazgató-helyettese.

A résztvevő cégek hamarosan elindítják az EUGA program hazai weboldalát, amelyen a kis- és középvállalatok számos hasznos információt találhatnak arról a közel 7 ezer különféle finanszírozái lehetőségről, amelyeket igénybe vehetnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.