:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 11. 10:34

Évi 60 dollárért fizethető elő több mint 1 millió dal a Yahoo!-tól

Árháború bontakozik ki a Yahoo! Music Unlimited szolgáltatásának bejelentésével az online zenepiacon: a vállalat szinte már fillérekért teszi elérhetővé a dalait. A Napster előfizetéses szolgáltatásához hasonlóan a Yahoo! is havi, illetve kedvezményes éves díj ellenében bocsájtja teljes kínálatát az előfizető rendelkezésére.

[HWSW] Árháború bontakozik ki a Yahoo! Music Unlimited szolgáltatásának bejelentésével az online zenepiacon: a vállalat szinte már fillérekért teszi elérhetővé a dalait. A Napster előfizetéses szolgáltatásához hasonlóan a Yahoo! is havi, illetve kedvezményes éves díj ellenében bocsájtja teljes kínálatát az előfizető rendelkezésére.

1 millió dal két hazai album áráért

A Yahoo! Music Unlimited szolgáltatását egyelőre csak az Egyesült Államok lakói vehetik igénybe, nekik havi 6,99 dolláros díjért, illetve ha egész évre előre kifizetik, 59,88 dollárért (havi 4,99 dollárért) válik letölthetővé több mint 1 millió zeneszám. A havidíj csak a zenehallgatást, audiolejátszóra letöltést engedélyezi, a CD-re is írható dalokért darabonként 79 dollárcentet kell fizetni, azonban ez is a piac legalacsonyabb díja jelenleg.

A Yahoo szolgáltatásához szükség van az ingyenesen letölthető Yahoo! Music Engine szoftver letöltésére, mellyel le lehet játszani és menedzselni lehet a dalokat, illetve ki lehet írni CD-lemezre és le lehet tölteni hordozható audiolejátszónkba.

iPod lejátszókkal is kompatibilis

A Windows Media Audio formátumú számok digitális jogkezelő védelemmel (DRM) vannak ellátva, melyet a "Plays-for-Sure" logóval ellátott, vagy DRM-es WMA formátumot támogató lejátszókban az előfizetés időtartama alatt bármikor le lehet játszani. Az Apple iPod lejátszói sajnos nem támogatják a Yahoo! szolgáltatását, ellenben az iTunes zeneboltban vásárolt dalokat a Yahoo! Music Engine alkalmazás segítségével át lehet másolni az iPod lejátszókba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.