Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 11. 16:32

Vékony kliens technológiában erősít a Sun Microsystems

A Sun Microsystems kedden bejelentette, hogy 25 millió dollár készpénzért megvásárolja a Tarantella vállalatot. Utóbbi cég olyan szoftvert fejleszt, amelynek segítségével windowsos alkalmazások érhetők el más operációs rendszert futtató számítógépekről. A Secure Global Desktop termékvonal a Citrix szoftvereivel versenyez.

[HWSW] A Sun Microsystems kedden bejelentette, hogy 25 millió dollár készpénzért megvásárolja a Tarantella vállalatot. Utóbbi cég olyan szoftvert fejleszt, amelynek segítségével windowsos alkalmazások érhetők el más operációs rendszert futtató számítógépekről. A Secure Global Desktop termékvonal a Citrix szoftvereivel versenyez.

Vásárlási láz
A Tarantella felvásárlása a napokban a második akvizíció, amelyet a Sun bejelentett. A kaliforniai központú szerver- és szoftvergyártó egy nappal korábban azt a hírt közölte, hogy megvásárolja a Procom Technologyt, amely tárolórendszerekhez szánt menedzsment megoldásokat fejleszt.
John Loiacono, a Sun szoftverekért felelős vezetője közölte, hogy a vállalat a Tarantella technológiáját be fogja építeni a Solaris operációs rendszerbe, ami által lehetővé válik egy windowsos szerveren futó alkalmazások használata a Sun operációs rendszerét futtató gépeken. A végső cél, hogy a Sun Ray vékony kliens architektúra képességeit kiterjesszék és vonzóbbá tegyék azt az ügyfelek számára. A vállalat tervei között szerepel egy előfiteséses konstrukcióban kínált, Sun Ray vékony klienseken alapuló megoldáscsomag létrehozása, amelynek felhasználói már windowsos alkalmazásokat is igénybe vehetnek.

A Tarantella neve talán nem cseng ismerősen, de a cég korábbi nevét -- Santa Cruz Operation -- már biztosan sokan hallották. A Santa Cruz Operation 2001-ben adta el szoftveres üzletágát a Calderának és ekkor vette fel a Tarantella nevet. A Calderának eladott üzletág neve is megváltozott, ebből a cégből lett az IBM-et és a linuxos világot perekkel fenyegető SCO Group.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról