Szerző: Ady Krisztián

2005. május 9. 12:39

Digitális tv-adások vételére is alkalmas az LG noteszgépe

Digitális földi (DMB) tv-adások vételére alkalmas notebookokat már bemutattak néhány kiállításon, de az első tömeggyártásra szánt termék az LG Express LW40-es modellje. A 14-os, 1280 x 768 pixeles széles képernyővel szerelt notebook az Intel legújabb, Sonoma platformjára épül.

[HWSW] Digitális földi (DMB) tv-adások vételére alkalmas notebookokat már bemutattak néhány kiállításon, de az első tömeggyártásra szánt termék az LG Express LW40-es modellje. A 14"-os, 1280 x 768 pixeles széles képernyővel szerelt notebook az Intel legújabb, Sonoma platformjára épül.

A notebookok olyan DMB-antennát és jelkezelő modult tartalmaznak, amely tetszés szerint kicserélhető az optikai lemezmeghajtóval is, illetve utazáshoz tovább lehet ezáltal csökkenteni a notebookok súlyát. A DMB-s vevővel szerelt noteszek képesek az adásokat rögzíteni, illetve tárolni tudják az előre programozott műsorokat, képlopó funkcióval rendelkeznek és intelligensen frissítik magukat az internetről automatikusan letöltött szoftverrel, meghajtóprogramokkal.

A jelenlegi legerősebb DMB-s notebook, a LW40-P1LK típus Pentium M 1,6 GHz processzorral, 512 megabájtnyi DDR2 memóriával és nagy kapacitású, 80 gigabájtos merevlemezzel rendelkezik, a legnagyobb noteszgépben ATI Mobility Radeon X600 grafikai vezérlő található. A középső, LW40-11HK modell Pentium M 1,6 GHz processzorral, 512 MB DDR2 memóriával és 60 gigabájtos merevlemezzel rendelkezik, míg grafikus vezérlőként a chipkészletbe integrált Intel GMA900 vezérlőt alkalmazza.

Az alapmodell, az LW40-ENHK noteszgép Celeron M 1,4 GHz processzorral, 512 megabájtnyi DDR2 memóriával és 60 gigabájtos merevlemezzel rendelkezik és körülbelül 1590 dollárnak megfelelő koreai wonba kerül a DMB vevőmodullal együtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról