Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 9. 16:02

A hétvégén egy időre leállt a Google

Szombaton este elérhetetlen volt a legnépszerűbb internetes kereső, a Google összes szolgáltatása. A vállalat bevallása szerint a kiesés csak negyed órán át tartott, az interneten olvasható beszámolók szerint azonban a kereső majdnem egy órán át nem működött. A Google sietett leszögezni, hogy a problémát nem biztonsági hiba vagy hackertámadás okozta, hanem a DNS szerverek hibás beállítása. A vállalat jelenleg is vizsgálja a leállás körülményeit.

HIRDETÉS

[HWSW] Szombaton este elérhetetlen volt a legnépszerűbb internetes kereső, a Google összes szolgáltatása. A vállalat bevallása szerint a kiesés csak negyed órán át tartott, az interneten olvasható beszámolók szerint azonban a kereső majdnem egy órán át nem működött. A Google sietett leszögezni, hogy a problémát nem biztonsági hiba vagy hackertámadás okozta, hanem a DNS szerverek hibás beállítása. A vállalat jelenleg is vizsgálja a leállás körülményeit.

A Google napi átlagban 200 millió keresést végez, egyes becslések szerint a szombati leállás miatt mintegy egymillió kérdés maradt megválaszolatlan. Ennél azonban talán sokkal húsbavágóbb, hogy a DNS-hiba miatt a Google hirdetési hálózata sem működött, ez pedig százezer dolláros nagyságrendű bevételkiesést jelenthetett.

a címlapról