:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 4. 11:30

Új, erősebb iMac-ek és eMac-ek az Apple kínálatában

Gyorsabb processzorokkal és grafikus alrendszerrel bővítette 2-in-1 iMac számítógépeit az Apple Computer. Az új modellek, melyek megszólalásig hasonlítanak a korábbi iMac-ekre, gigabites ethernet porttal, Bluetooth-szal és 802.11g szabvánnyal kompatibilis vezeték nélküli hálózati vezérlővel is rendelkeznek. Az új számítógépek gyorsabb, erősebb ATI Radeon 9600 grafikus processzort és 128 megabájt videomemóriát tartalmaznak a Tiger megnövekedett igényeinek megfelelően.

[HWSW] Gyorsabb processzorokkal és grafikus alrendszerrel bővítette "2-in-1" iMac számítógépeit az Apple Computer. Az új modellek, melyek megszólalásig hasonlítanak a korábbi iMac-ekre, gigabites ethernet porttal, Bluetooth-szal és 802.11g szabvánnyal kompatibilis vezeték nélküli hálózati vezérlővel is rendelkeznek. Az új számítógépek gyorsabb, erősebb ATI Radeon 9600 grafikus processzort és 128 megabájt videomemóriát tartalmaznak a Tiger megnövekedett igényeinek megfelelően.

Erősebb processzor és grafikus vezérlő

Az új iMac-eket három különböző változatban lehet megvásárolni. A belépő szintű, 1299 dolláros változatban 1,8 GHz-es G5 processzor, 17 hüvelykes széles kijelző és 512 megabájtnyi memória található 160 gigabájtos merevlemez és CD-író/DVD-olvasó kombó meghajtó mellett. Az 1499 dolláros középkategóriás modell hasonló paraméterekkel rendelkezik, de 2 GHz-es processzorral és DVD-író SuperDrive meghajtóval bővül.

A felsőkategóriás, 1799 dolláros áron értékesített iMac 20 hüvelykes kijelzővel és 250 gigabájtos merevlemezzel nyújt többet a középkategóriás változatnál. Mindhárom modellt az Apple legújabb Mac OS X operációs rendszerével, a Mac OS X 10.4 Tigerrel, illetve az iLife '05 multimédiás szoftvercsomaggal szállítja a vállalat.

Új eMac-ek

Az Apple az új iMac-ek mellett új eMac gépeket is bejelentett. A hagyományos, katódsugárcsöves monitorral egybeépített gépek gyorsabb, 1,42 GHz-es G4 processzort, 256 megabájt memóriát és 80 gigabájtos merevlemezt tartalmaznak 799 dollárért, míg a 999 dolláros változatban 512 megabájt memóriát és 160 gigabájtos merevlemez található egy SuperDrive DVD-íróval együtt.

Az Apple legújabb Mac OS X operációs rendszere, a Tiger több mint 200 új szolgáltatást és fejlesztést tartalmaz. Az Apple új Spotlight technológiája segítségével pillanatok alatt találhatunk meg bármilyen anyagot, melyet a Mac lemezén vagy a hálózat kötetein tárolunk. Hasonlóképpen az iTunes keresési szolgáltatásához, a Spotlight is képes a dokumentumokon belül, illetve az azokhoz kapcsolódó meta-adatok között is keresni, így mindenféle állományban -- elektronikus levelekben, képek között, naptári és címlista bejegyzésekben és akár Microsoft Office anyagok tartalmában is -- képes megtalálni a keresett kulcsszavakat.

A Dashboard kiegészítők egészen újszerű, egyszerű hozzáférést engednek fontos információkhoz, mint az időjárási előrejelzések, tőzsdei árfolyamok, mértékegységek átváltásai, vagy akár naptárunk, telefonkönyvünk bejegyzései.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.