:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 3. 11:13

Június elején jelenik meg a SUSE LINUX Professional 9.3 magyar változata

A Novell április végén jelentette be a SUSE LINUX Professional legújabb, 9.3-as verziószámú változatát. A Linux operációs rendszer magyar nyelvű kiadása a legfrissebb információk szerint már június elejétől kapható lesz. A magyar nyelvű verzió két, összesen közel 1200 oldalnyi szakkönyvet, valamint magyar nyelvű telepítési támogatást is tartalmaz majd. A dobozban található szoftver magyar felhasználói felülettel, telepítő- és rendszerfelügyeleti eszközökkel kerül az üzletekbe.

[HWSW] A Novell április végén jelentette be a SUSE LINUX Professional legújabb, 9.3-as verziószámú változatát. A Linux operációs rendszer magyar nyelvű kiadása a legfrissebb információk szerint már június elejétől kapható lesz. A magyar nyelvű verzió két, összesen közel 1200 oldalnyi szakkönyvet, valamint magyar nyelvű telepítési támogatást is tartalmaz majd. A dobozban található szoftver magyar felhasználói felülettel, telepítő- és rendszerfelügyeleti eszközökkel kerül az üzletekbe.

A SUSE LINUX Professional 9.3 a Novell kiskereskedelmi Linux termékének legújabb verziója. A teljes Linux operációs rendszer könnyen telepíthető és a biztonság előnyét kínálja a kezdő Linux felhasználóknak is. Az operációs rendszer telepítőlemeze több mint 3000 nyílt forráskódú csomagot tartalmaz, köztük teljes asztali alkalmazáskészlettel, átfogó dokumentációval és telepítési támogatással.

Az általános célú felhasználáshoz a SUSE LINUX Professional 9.3 minden eszközt tartalmaz, amire bárkinek is szüksége lehet otthoni és mobil számítógép-használat során. Ilyen eszköz többek között az OpenOffice irodai csomag és a Firefox webböngésző legújabb verziója; az e-mail és azonnali üzenetküldő, digitális fotótároló, multimédia megtekintő és a mobilitást támogató eszközök, valamint az alapvető hálózati képességek.

A magyar csomag árát a hivatalos bejelentés alkalmával teszik közzé. A szoftver az Egyesült Államokban 100 dollárba (~19 ezer forintba) kerül, a korábbi verziók tulajdonosai pedig 60 dollárért (~11 ezer forintért) frissíthetnek a most megjelent disztribúcióra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.