Szerző: Ady Krisztián

2005. május 3. 10:12

Az AMD és az Intel is mérsékelte processzorai árait

[Xbit labs] Az Advanced Micro Devices (AMD) hétfőn tovább mérsékelte processzorai árait . Az AMD árlistájában elsősorban az egyébként is olcsó Sempron processzorok, illetve méhány AMD Athlon 64 processzor ára csökkent, emellett két processzorcsaládtól végleg búcsút mondhatunk: az Athlon MP és XP-M processzorok már nem találhatók meg a legfrissebb dokumentumban.

[Xbit labs] Az Advanced Micro Devices (AMD) hétfőn tovább mérsékelte processzorai árait. Az AMD árlistájában elsősorban az egyébként is olcsó Sempron processzorok, illetve méhány AMD Athlon 64 processzor ára csökkent, emellett két processzorcsaládtól végleg búcsút mondhatunk: az Athlon MP és XP-M processzorok már nem találhatók meg a legfrissebb dokumentumban.

Az AMD az Athlon 64 4000+ és 3800+ processzorok árát 25 százalékkal és 12 százalékkal csökkentette, listaáron ezek a processzorok 482 és 373 dollárba kerülnek. Az AMD Sempron és mobil Sempron processzorok ára szerényebb mértékben, előbbieké 5-10 százalékkal csökkent, míg a mobil változatokért 7-20 százalékkal kevesebbet kell fizetni. A leggyorsabb AMD Sempron 3100+ processzor 108 dollárba kerül, míg a mobil Sempron 3100+ és 3000+ processzorokat már 107 dollárért meg lehet vásárolni a legújabb notebookokhoz.

Az AMD riválisa, az Intel is nyilvánosságra hozta tegnap legfrissebb árlistáját. A lapkagyártó óriás elsősorban mobil processzorai és processzor mellett WLAN-vezérlőt és chipkészletet is tartalmazó Intel Centrino "csomagjai" árát csökkentette. A mindössze két dolláros Intel Centrino áreséseknek elsősorban a nagy tételben vásárlók örülhetnek.

A legnagyobb mértékben az alacsony feszültségű ULV Intel Celeron M processor 373 (1.0 GHz) ára csökkent, a chipért 10 százalék árcsökkenést követően 144 dollárt kell fizetni. A listában szereplő árak 1000 darabos rendelés esetén érvényesek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról