Szerző: Kovács Attila

2000. június 9. 22:04

IBM támogatni fogja a Linux-alapú óriásfürtöket

San Diego - Az IBM RS/6000-es szériája a világ uralkodó szuperszámítógépe, de a terraflop-teljesítményű számítsáok királya most egy új ellenféllel szembesül: a Linux-alapú óriásfürtökkel.

San Diego - Az IBM RS/6000-es szériája a világ "uralkodó" szuperszámítógépe, de a terraflop-teljesítményű számítsáok királya most egy új ellenféllel szembesül: a Linux-alapú óriásfürtökkel.

Annak ellnére, hogy ez az RS/6000-es pozicióját fenyegeti, az IBM egyik embere elmondta a héten megrendezésre került SP World-ön, hogy az IBM támogatni fogja a Linuxos óriásfürtöket. Egy ilyen mértékű támogatás bejelentése óriási hatással lehet a Linux-os óriásfürtök fejlesztésére. A régen csak egyetemi és állami pénzekből támogatott szuperszámítógépek egyre kezdenek elterjedni a kereskedelmi szektorban is, nagymértékben az Internet terjedésének köszönhetően. Lássuk a tényeket: az elmúlt két évben az IBM által eladott szuperszámítógépek több mint ötven százaléka a kereskedelmi szektorban landolt, és webszervereknek használják őket. Az IBM egyik embere tvábbá elmondta, hogy ez a lépés az IBM Linux-szal kapcsolatos üzletpolitikájának a része. [ZDNet]

a címlapról