Szerző: Kovács Attila

2000. június 9. 22:04

IBM támogatni fogja a Linux-alapú óriásfürtöket

San Diego - Az IBM RS/6000-es szériája a világ uralkodó szuperszámítógépe, de a terraflop-teljesítményű számítsáok királya most egy új ellenféllel szembesül: a Linux-alapú óriásfürtökkel.

HIRDETÉS

San Diego - Az IBM RS/6000-es szériája a világ "uralkodó" szuperszámítógépe, de a terraflop-teljesítményű számítsáok királya most egy új ellenféllel szembesül: a Linux-alapú óriásfürtökkel.

Annak ellnére, hogy ez az RS/6000-es pozicióját fenyegeti, az IBM egyik embere elmondta a héten megrendezésre került SP World-ön, hogy az IBM támogatni fogja a Linuxos óriásfürtöket. Egy ilyen mértékű támogatás bejelentése óriási hatással lehet a Linux-os óriásfürtök fejlesztésére. A régen csak egyetemi és állami pénzekből támogatott szuperszámítógépek egyre kezdenek elterjedni a kereskedelmi szektorban is, nagymértékben az Internet terjedésének köszönhetően. Lássuk a tényeket: az elmúlt két évben az IBM által eladott szuperszámítógépek több mint ötven százaléka a kereskedelmi szektorban landolt, és webszervereknek használják őket. Az IBM egyik embere tvábbá elmondta, hogy ez a lépés az IBM Linux-szal kapcsolatos üzletpolitikájának a része. [ZDNet]

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 11:33

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.