Szerző: Bizó Dániel

2005. április 29. 14:58

Sanoma: minden rendben a TeszVesz körül

Egy szerdai hírünkben az iSITE írása alapján arról számoltunk be, hogy az amerikai eBay aukciós portálhálózat lengyelországi belépése azért nem az allegro.pl lengyel aukciós oldal felvásárlásával történt meg, mivel annak tulajdonosi háttere egyelőre jogi vita tárgyát képezi. Híradásunkban továbbá az is szerepelt, hogy az allegro.pl portált üzemeltető Allegro jelenlegi főtulajdonosának érdekeltségébe tartozik a magyar TeszVesz.hu is, valamint hogy 49 százalékos tulajdonrésze mögött Magyarország legnagyobb magazinkiadója, a Sanoma Budapest Kiadói Rt. áll.

[HWSW] Egy szerdai hírünkben az iSITE írása alapján arról számoltunk be, hogy az amerikai eBay aukciós portálhálózat lengyelországi belépése azért nem az allegro.pl lengyel aukciós oldal felvásárlásával történt meg, mivel annak tulajdonosi háttere egyelőre jogi vita tárgyát képezi. Híradásunkban továbbá az is szerepelt, hogy az allegro.pl portált üzemeltető Allegro jelenlegi főtulajdonosának érdekeltségébe tartozik a magyar TeszVesz.hu is, valamint hogy 49 százalékos tulajdonrésze mögött Magyarország legnagyobb magazinkiadója, a Sanoma Budapest Kiadói Rt. áll.

"Felesleges, alaptalan híresztelések"

Dobra Péter, a TeszVesz.hu oldal igazgatója és egyben a Sanoma képviselője megkeresésünkre elmondta, hogy az iSITE értesüléseit és a sugalmazott összefüggéseket tévesnek tartják. Mint levelében írja: "...sem a TeszVesznek, sem a résztulajdonos Sanoma Budapest Kiadói Rt-nek az Allegro körül zajló vitához nincs érdemben köze". Dobra világossá tette azt is, hogy a jogi vitáról tudomásuk volt, mielőtt partnerségre léptek volna a Payback csoporttal, amely a TeszVeszt üzemeltető Sanoma Payback Kommunikációs Kft-ben 51 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Véleménye szerint az Allegro körüli jogi vita semmilyen hatással nem lesz a magyar aukciós oldal üzletvitelére. "A Payback csoportban a Sanoma Budapest korrekt üzleti partnert ismert meg" -- állítja Dobra. A Sanoma tehát határozottan és világosan elutasította azt a feltételezést, hogy a TeszVesz mögött kétes pénzügyek állnának, vagy hogy a jövője bizonytalan lenne.

Rejtett piaci tartalékok

A Vaterához hasonlóan a TeszVesz képviselője is úgy látja, a magyar internetes aukciós piac még hatalmas lehetőségek előtt áll. Mint mondta, az emberek többsége még soha életében nem élt az adás-vétel eme lehetőségével, akik viszont kipróbálják, azok egyből beleszeretnek. Az aukciózás egyik előnye és vonzereje az igazgató szerint az, hogy a felhasználók segítik egymást. Hozzátette: "Célkitűzésünk, hogy a hazai netes társadalomban minél több felhasználóval megismertessük az online aukciót, mint eladási formát".

A TeszVesz.hu 2005. január 12-én indult. A portál korábban Tétrakó.hu néven volt elérhető, azóta azonnban jelentős átalakításon esett át. A népszerűsítési kampány hatására naponta több százan csatlakoznak, az aukciók száma pedig több tízezer már. Dobra úgy értékeli, hogy a TeszVesz a korábbinál sokkal szélesebb körben ismertette meg az online aukciózást. Míg régebben az antikvitások és különböző gyűjteményekbe való darabok cseréltek gazdát ilyen formában, addig ma már rendkívül népszerűek a ruhaneműk, mobiltelefonok, illetve számítástechnikai eszközök -- ezekből több száz cserél gazdát nap mint nap.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról