Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 29. 12:56

Magyarországra látogatott a Sybase termékfejlesztési vezetője

Az adatbáziskezelőjéről, vállalati integrációs megoldásairól és mobil termékeiről ismert Sybase magyarországi fejlesztőközpont létrehozását tervezi, ebből az alkalomból hazánkba látogatott Raj Nathan, a vállalat technológiai kutatás és termékfejlesztés vezetője. A látogatás középpontjában a beruházás lehetséges helyszínének kialakítása, a piaci feltételek megismerése szerepel.

[HWSW] Az adatbáziskezelőjéről, vállalati integrációs megoldásairól és mobil termékeiről ismert Sybase magyarországi fejlesztőközpont létrehozását tervezi, ebből az alkalomból hazánkba látogatott Raj Nathan, a vállalat technológiai kutatás és termékfejlesztés vezetője. A látogatás középpontjában a beruházás lehetséges helyszínének kialakítása, a piaci feltételek megismerése szerepel.

A Sybase képviselője a befektetési lehetőségek feltérképezésén túlmenően -- elsősorban a nagy Sybase felhasználókkal és partnerekkel való találkozás keretében -- informálódott a magyar informatikai piac helyzetéről. Nathan vezető magyar információtechnológiai cégek és oktatási intézmények vezetőivel, illetve a GKM és a MEH képviselőivel is tárgyalt.

A Sybase és a Budapesti Gazdasági és Műszaki Egyetem között formálódó együttműködés keretében a Sybase vezetője az egyetemen előadást tartott a cég technológiai jövőképéről. Nathan jó benyomásokat szerzett az egyetem oktató és kutató szakembereivel folytatott megbeszélésen. A két intézmény szívesen fejleszti a kapcsolatát tovább, így a Sybase szoftver eszközeivel támogatja az egyetem oktató és kutató tevékenységét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról