:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 27. 13:07

Hotspot-kereső a kulcstartón

Magyarországon is egyre terjednek az ingyenes és fizetős vezeték nélküli hozzáférési pontok, azaz a hotspotok, azonban ezek meglétét sokszor nem jelzi semmiféle tábla vagy felirat. Ezen segít a Trust WiFi Hot Spot Finder, amely öt jelzőfényével egy kattintásra, pontosan jelzi az elérhető Wi-Fi hálózatok jelerősségét.

[HWSW] Magyarországon is egyre terjednek az ingyenes és fizetős vezeték nélküli hozzáférési pontok, azaz a hotspotok, azonban ezek meglétét sokszor nem jelzi semmiféle tábla vagy felirat. Ezen segít a Trust WiFi Hot Spot Finder, amely öt jelzőfényével egy kattintásra, pontosan jelzi az elérhető Wi-Fi hálózatok jelerősségét.

A piros LED világít, ha a közelben nincs elérhető Wi-Fi hálózat. Ha van, a többi négy LED mutatja a vételi jel erősségét. Így ha esetleg nem elég erős a vezeték nélküli hálózat jelének erőssége, nem kell feleslegesen csatlakoztatni és bekapcsolni a laptopot. A Trust készüléke 100 méteren belül minden 802.11b és 802.11g protokollal működő hálózatot bemér.

A gyártó szerint a jelerősség-kijelzés megbízható, mert a készülék kiszűri és figyelmen kívül hagyja a mobiltelefonoktól, mikrohullámú sütőktől és Bluetooth eszközöktől származó jeleket. A Trust WiFi Hot Spot Finder NB-7300p frekvenciatartománya 2400-2483 MHz, két lítium elemmel és egy kulcskarikával együtt szállítják. A termék május közepén kerül forgalomba. Ajánlott kiskereskedelmi ára bruttó 8995 forint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.