Szerző: Ady Krisztián

2005. április 26. 11:08

Őszig kell várni a Sony PlayStation Portable játékkonzol európai premierjére

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) hivatalosan is bejelentette , hogy hordozható játékkonzolja, a PlayStation Portable (PSP) további jelentős késést követően csak szeptember elsejétől lesz kapható Európában. A konzol induló, ajánlott végfelhasználói ára várhatóan 249 euró lesz.

[HWSW] A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) hivatalosan is bejelentette, hogy hordozható játékkonzolja, a PlayStation Portable (PSP) további jelentős késést követően csak szeptember elsejétől lesz kapható Európában. A konzol induló, ajánlott végfelhasználói ára várhatóan 249 euró lesz.

A speciális lemezt fogadó konzolt védőtokot, akkumulátort, távirányítós fülhallgatót, demólemezt és 32 megabájtos Memory Stick Duo memóriakártyát tartalmazó csomagban dobja piacra Európában a Sony. A japán vállalat promóciójának keretein belül a vásárlókat egy Pókember 2 filmet tartalmazó UMD-filmmel ajándékozza meg, ha regisztrálják konzoljukat a vállalat konzolnak dedikált weboldalán.

A Sony március 24-én dobta piacra Észak-Amerikában a PlayStation Portable konzolt, melyből 48 óra leforgása alatt félmillió példányt vettek meg. A japán cég amerikai leányvállalata bejelentette, hogy a PSP és a hozzá tartozó játékok, kiegészítők az első héten 150 millió dolláros forgalmat generáltak, ekkora bevételt még egyetlen játékkonzol sem ért el ennyi idő alatt. "Két hét alatt a PSP megváltoztatta az egész ipart" -- mondta Kaz Hirau, a Sony Computer Entertainment America elnöke.

A japán vállalat egymillió PlayStation Portable-t szállított az amerikai boltokba a premier napjára. Egyes üzletekben hosszú sorok kígyóztak és a készlet gyorsan kifogyott, azonban a nagyáruházakban -- mint amilyen a Wal-Mart és a Best Buy -- még mindig lehet PSP-t kapni. Az American Technology Research elemzőcég becslése szerint még országszerte 200 ezer PlayStation Portable áll a boltok polcain. A Sony célja, hogy az év végéig csak Észak-Amerikában ötmillió PlayStation Portable-t értékesítsen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról