Szerző: Ady Krisztián

2005. április 26. 09:43

WLAN hálózati vezérlőn keresztül is fogadják majd a nagyfelbontású videókat a Panasonic új projektorai

A Panasonic az elmúlt héten mutatta be legújabb vezeték nélküli technológiáját, mely a világon elsőként teszi lehetővé teljes HD-anyag, a nagyfelbontású, 1920 x 1080 pixeles HD-mozgókép és a hozzá kapcsolódó hang átvitelét egy szalagos D-VHS-felvevőről egy professzionális kivetítőre. A nagyfelbontású képet a demonstráció során egy 10 méteres képátlójú 16:9-es vászonra vetítették ki.

[HWSW] A Panasonic az elmúlt héten mutatta be legújabb vezeték nélküli technológiáját, mely a világon elsőként teszi lehetővé teljes HD-anyag, a nagyfelbontású, 1920 x 1080 pixeles HD-mozgókép és a hozzá kapcsolódó hang átvitelét egy szalagos D-VHS-felvevőről egy professzionális kivetítőre. A nagyfelbontású képet a demonstráció során egy 10 méteres képátlójú 16:9-es vászonra vetítették ki.

"A HD-képminőséggel párosuló vezeték nélküli videoátvitel a jövő útja mind a professzionális, mind a házimozi-projektorok számára" -- nyilatkozta Katsuaki Shimaoka, a japán Panasonic AVC Networks projektorrészlegének igazgatója. Az új funkció beágyazása a meglévő modellekbe már nem okoz fejtörést a Panasonic fejlesztőmérnökeinek, a nagysebességű adatátviteli képesség és egy egyedi algoritmus révén ezt sikerült megoldani.


Panasonic PT-LB20NT projektor

A Máltán bemutatkozó új PT-LB20NT és PT-LB30NT típusú kivetítő modellek a Panasonic XGA hordozható projektorainak zászlóshajói, ezek a készülékek már rendelkeznek az IEEE 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi vezeték nélküli WLAN-vezérlőkkel, amely lehetővé teszi a mozgóképek és a hang átvitelét is üzleti és iskolai prezentációk során.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.