Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 26. 12:46

Új pénzügyi vezető a Microsoftnál

Chris Liddell
Chriss Liddell
[News.com] A Microsoft hétfőn kinevezte új pénzügyi vezetőjét. Az előző pénzügyi igazgató, John Connors még januárban bejelentette a távozását és végül múlt hónapban távozott a cégtől, hogy egy kockázati tőkebefektető társasághoz csatlakozzon.

A redmondiak új pénzügyi vezetője Chris Liddell, akit az International Papertől csábított el a Microsoft. Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója szerint Liddell azért jó választás e posztra, mert több nemzetközi cégnél is dolgozott pénzügyi igazgatóként és elnök-vezérigazgatóként, ez pedig lehetővé teszi számára, hogy több téren is segítse a Microsoft munkáját. Liddell elmondása szerint jelenlegi legfontosabb célja, hogy folytassa Connors munkáját, vagyis nem tervez drasztikus változásokat.

Liddell az International Paper előtt a Carter Holt Harvey, előtte pedig a Credit Suisse First Boston új-zélandi részlegénél dolgozott. A szakember az új-zélandi Auckland egyetemen mérnöki, a brit Oxford Egyetemen pedig filofófiai diplomát szerzett.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról