:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 26. 09:41

Szoros integráció a Microsoft Office és a mySAP között

Shai Agassi
Shai Agassi
[News.com/WSJ] A Microsoft és az üzleti szoftverek piacát vezető SAP bejelentették, hogy a jövőben szorosabban együtt fognak működni és közösen fejlesztenek és értékesítenek olyan programokat, amelyek lehetővé teszik az átjárást a vállalati alkalmazások között. Ez az első eset, hogy a redmondi vállalat és az SAP közösen hoznak létre egy új terméket.

Felvásárlás helyett alkalmazásintegráció

A Mendocino kódnévre hallgató szoftvert egy koppenhágai SAP-rendezvényen jelentették be. Az ősszel megjelenő termék a Microsoft Office szoftvereket integrálja a mySAP vállalatirányítási alkalmazással annak érdekében, hogy a vállalati dolgozók a számukra már ismerős felhasználói felületet és programokat használhassák arra, hogy az SAP rendszerébe adatokat vigyenek be, kérjenek le, vagy kimutatásokat készítsenek.

Shai Agassi, az SAP termékfejlesztési igazgatója elmondta, világszerte mintegy 60 millió olyan alkalmazott dolgozik, aki egyszerre használja a Microsoft Office-t és a mySAP-t. A két cég közötti együttműködés tavaly gyorsult fel, amikor a Microsoft felvásárlási ajánlatot tett a SAP-nak. Ennek részletei az Oracle és az amerikai Igazságügyi Minisztérium közötti per során kerültek nyilvánosságra. Agassi elmondta, a Microsoft és az SAP azóta nem tárgyaltak az összeolvadásról.

"Úgy gondoljuk, a Mendocinóval az immár 15 éve partner SAP és Microsoft képes lesz arra, hogy a napjának jelentős részét MS Office környezetben dolgozó alkalmazottak specifikus igényeinek is meg tudjon felelni. A koncepció ügyféligényekből, ügyfél-kutatásokból merült fel, és szorosan együtt dolgoztunk ügyfeleinkkel a termék fejlesztési fázisában is" -- tájékoztatta lapunkat az SAP hazai leányvállalata. " Az első verzió 2005 harmadik negyedévében lesz elérhető, mindkét cég legújabb fejlesztéseit tartalmazza majd. Mivel mind a két cég forgalmazza majd, a közös ügyfelek eldönthetik, hogy melyik cégtől vásárolják meg a megoldást."

Együtt az Oracle és az IBM ellen

Agassi szerint a mySAP integrációja a jól bejáratott Office alkalmazásokkal jelentős előny lesz a vállalat számára az Oracle-lel folytatott harcban. A Mendocinót mind a Microsoft, mind az SAP árulni fogja, azonban a termék áráról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

A két vállalat fejlesztőmérnökei már régóta dolgoznak azon, hogy a Microsoft és az SAP termékei együttműködhessenek. Jeff Raikes, az Office termékekért felelős Microsoft-vezető elmondta, a cél az, hogy az integráció számos lépése automatikus legyen annak érdekében, hogy az ügyfeleknek ne kelljen külső szakértők segítségét igénybe venni, ha integrálni szeretnék az Office-t és a mySAP-t.

Ez egyértelmű támadás az IBM ellen, amelynek szakértői jelentős bevételhez jutnak az ilyen szolgáltatások elvégzése révén. "A professzionális szolgáltatásoknak a szoftverben kell lenniük, hogy az embereknek ne kelljen külön fizetni érte" -- mondta Raikes. Az IBM nem reagált a megjegyzésre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.