Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 25. 14:11

Növekedő nyereség, óvatos előrejelzés az Ericssonnál

Az Ericsson az első negyedévben 73 százalékkal növekedő, 4,6 milliárd svéd koronás adózott eredményt ért el, miközben a forgalom 12 százalékkal 31,47 milliárd koronára nőtt. Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója szerint a remek eredmények mögött elsősorban az áll, hogy az Ericsson jó pozíciót vívott ki magának a fejlődő mobilpiacokon, valamint sok európai mobilszolgáltatónak 3G hálózatát a svéd cég építheti ki.

[HWSW] Az Ericsson az első negyedévben 73 százalékkal növekedő, 4,6 milliárd svéd koronás adózott eredményt ért el, miközben a forgalom 12 százalékkal 31,47 milliárd koronára nőtt. Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója szerint a remek eredmények mögött elsősorban az áll, hogy az Ericsson jó pozíciót vívott ki magának a fejlődő mobilpiacokon, valamint sok európai mobilszolgáltatónak 3G hálózatát a svéd cég építheti ki.

"Stratégiánk hatékonyságát bizonyítja, hogy az elmúlt évben két százalékpontról három százalékpontra növeltük részesedésünket a mobilinfrastruktúra piacán" -- mondta Svanberg. Az Ericsson vezetője szerint a 3G fellendülése és a fejlődő piacokon tapasztalható dinamikus növekedés ellenére a mobiltelefonos hálózati berendezések piaca az idén csupán 2-5 százalékkal növekszik majd.

a címlapról