:

Szerző: Ady Krisztián

2005. április 25. 13:45

Gyorsabbá teszi a Canon IS fényképezőgépeket az új képfeldolgozó processzor

[Clubic.com] Újabb modellel bővíti felsőkategóriás kompakt kamerái körét a Canon: a vállalat hamarosan piacra dobja a képstabilizáló áramkörrel is ellátott S1 IS utódját, a PowerShot S2 IS modellt. Az új kamerát a nagy optikai zoomra képes objektívvel ellátott Konika Minolta Z5, Panasonic DMC-FZ5 és a Sony DCS-H1 fényképezőgépek ellen állítja csatarendbe a vállalat.

[Clubic.com] Újabb modellel bővíti felsőkategóriás "kompakt" kamerái körét a Canon: a vállalat hamarosan piacra dobja a képstabilizáló áramkörrel is ellátott S1 IS utódját, a PowerShot S2 IS modellt. Az új kamerát a nagy optikai zoomra képes objektívvel ellátott Konika Minolta Z5, Panasonic DMC-FZ5 és a Sony DCS-H1 fényképezőgépek ellen állítja csatarendbe a vállalat.

Az öt megapixeles szenzorral, 12x-es optikai zoommal ellátott fényképezőgép DIGIC II processzora villámgyors bekapcsolási időt, fókuszálást és nagy felbontású -- 640 x 480 pixeles, akár 60 perces -- videorögzítést nyújt. A gyorsabb képfeldolgozó processzor nem csak a képek létrehozásának és mentésének idejét csökkenti le -- gyorsabb "sorozatlövő" funkciót biztosítva -- , hanem az automatikus fókuszálás sebessége is 45 százalékkal megnövekedett.

A PowerShot S2 IS 2,4 kép/másodperces sebességű sorozatfelvétel funkcióval büszkélkedhet, a legrövidebb záridő pedig csupán 1/3200 másodperces lehet. A 12x-es zoomra képes objektív f2.7-f3.5 fényerőre képes, utóbbit a teljes zoom igénybe vétele mellett nyújtja.

A nagy zoomtartomány mellett nagyon hasznos a beépített képremegésgátló technológia, mely megszünteti az ilyenkor gyakran tapasztalt, a kéz tehetetlensége miatti bemozdulásból eredő elmosódást. Az elkészített képeket gyors, USB2.0 csatolón keresztül lehet számítógépre menteni, vagy nyomtatóra küldeni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.