Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 25. 09:46

Átússza az Atlanti-óceánt az Opera elnök-vezérigazgatója

Jon von Tetzchzner
Jon Tetzchner
[News.com] Különös fogadalmat tettt a norvég Opera Software elnök-vezérigazgatója: amennyiben a napokban kiadott Opera 8 böngészőt négy nap alatt legalább egymillióan letöltik, átúszik Norvégiából az Egyesült Államokba. Jon von Tetzchner készülhet, mivel a szoftver keddi megjelentését követően szombatig 1 millió 50 ezre letöltést regisztráltak.

Carsten Fischer, az Opera Software alelnöke elmondta, annyian érdeklődnek az új böngésző iránt, hogy a vállalat szerverei nem bírják a letöltések számát. "Egy órával a megjelenés után már másodpercenként 120-an kezdtek bele a letöltésbe, a szervereinknek ez komoly nehézséget okozott. Felkészültünk a nagy forgalomra de ez minden várakozásunkat felülmúlta" -- mondta Fischer. Az Opera új szervereket állított be annak érdekében, hogy ki tudja szolgálni a kéréseket.

Anne Stavnes, az Opera humánerőforrás-menedzsere szerint Jon von Tetzchner vállalásánál már csak egyetlen dolog veszélyesebb, mégpedig az, hogy az Opera Software elnök-vezérigazgatója emberek előtt mutatkozik "ijesztő" piros úszóruhájában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról