Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 22. 11:10

Jó negyedévet zárt az SAP

Az üzleti szoftverek piacát vezető német SAP AG tegnap tette közzé negyedéves eredményeit, a vállalat várakozásokon felüli mutatókról számolt be, amivel némileg sikerült eloszlatni azokat a kétségeket, amelyek a szoftverpiac egészségével voltak kapcsolatosak.

HIRDETÉS

[HWSW] Az üzleti szoftverek piacát vezető német SAP AG tegnap tette közzé negyedéves eredményeit, a vállalat várakozásokon felüli mutatókról számolt be, amivel némileg sikerült eloszlatni azokat a kétségeket, amelyek a szoftverpiac egészségével voltak kapcsolatosak.

Az SAP az első negyedévben 11 százalékkal 1,73 milliárd euróra növelte bevételét, miközben a nettó profit 229 millió euróról 254 millió euróra emelkedett. A jó hírek nyomán az SAP részvényeninek árfolyama 3 százalékkal nőtt. A befektetők számára a legjobb hírt az jelentette, hogy az SAP 17 százalékkal 434 millió euróra tudta növelni új szoftverlicenceinek eladását, miközben a Reuters által megkérdezett szakértők 408 millió eurót vártak.

Az Egyesült Államokban, ahonnan az SAP bevételének harmada származik, a vállalat 38 százalékról 41-re növelte részesedését az üzleti szoftverek piacán. Globálisan az SAP piaci részesedése egy év alatt 55-ről 58 százalékra emelkedett. A vártnál jobb első negyedéves eredmények ellenére a vállalat nem módosított éves előrejelzésén, az SAP továbbra is arra számít, hogy új licenceladásai éves szinten 10-12 százalékkal emelkednek, részvényenkénti profitja pedig 4,7-4,8 euróra jön ki.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 06:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.