:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 22. 10:40

Meglepően jó pénzügyi mutatókról számolt be a Google

Közel duplájára növelte bevételét a Google, ahogy növelte részesedését a hirdetési piacon. A népszerű keresőt működtető vállalat profitja az első negyedévben hatszorosára duzzadt és jócskán felülmúlta az elemzői várakozásokat.

[HWSW] Közel duplájára növelte bevételét a Google, ahogy növelte részesedését a hirdetési piacon. A népszerű keresőt működtető vállalat profitja az első negyedévben hatszorosára duzzadt és jócskán felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A Google első negyedéves bevétele a tavalyi 651 millió dollárról 1,26 milliárd dollárra ugrott, a nyeresége 64 millió dollárról 369 millió dollárra nőtt, részvényenként 1,29 dollárt tett ki. Az eredmények messze felülmúlták a Wall Street várakozásait, a Thomson First Call által megkérdezett szakértők 92 centes részvényenkénti profitot jövendöltek. A váratlanul jó eredmények bejelentése után a Google részvények árfolyama 204 dollárról 220 dollárra ugrott.

A hat éves vállalat egyre jobb teljesítményt nyújt és negyedéves nyeresége már olyan neves informatikai cégekénél is nagyobb, mint a Yahoo vagy az Apple Computer. Hogy az első negyedéves eredmény mennyire erős, azt jól jelzi, hogy a Google a tavalyi pénzügyi évben összesen 399 millió dollár nyereséget ért el. A vállalat hirdetési bevételei felülmúlják a New York Times, a Washington Post, vagy a Wall Street Journalt kiadó Dow Jones bevételét.

Eric Schmidt elnök-vezérigazgató elmondása szerint az erős eredmények annak köszönhetők, hogy a bevétel növekedése jócskán felülmúlta a költségszint emelkedését. Schmidt kiemelte, hogy a Google nemzetközi bevételei is látványosan javuló tendenciát mutatnak, miközben a vállalat által üzemeltetett szolgáltatásokat látogatók száma is gyors ütemben emelkedik. Schmidt nem tett közzé a jövőre vonatkozó előrejelzéseket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.