:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 21. 12:12

Itt a SuSE Linux Professional 9.3

A Novell tegnap kiadta az otthoni felhasználásra szánt SuSE Linux Professional 9.3 operációs rendszerét. A vállalat szerint az új Linux-disztribúció elődeinél több funkcióval rendelkezik, biztonságosabb és egyszerűbben telepíthető, használható.

[HWSW] A Novell tegnap kiadta az otthoni felhasználásra szánt SuSE Linux Professional 9.3 operációs rendszerét. A vállalat szerint az új Linux-disztribúció elődeinél több funkcióval rendelkezik, biztonságosabb és egyszerűbben telepíthető, használható.

A csomagban természetesen megtalálhatók a legismertebb nyílt forrású alkalmazások, mint a Firefox (1.0) böngésző és az OpenOffice.org (2.0 pre-release) irodai szoftvercsomag, emellett képszerkesztő, e-mail kliens, azonnali üzenetküldő is a felhasználó rendelkezésére áll. A Novell közleménye szerint a SuSE Linux Professzional 9.3 olyan új komponenseket tartalmaz, mint a Xen virtualizációs megoldás, a Beagle nevű asztali keresőprogram és a Linphone nevű internet-telefon alkalmazás.

Jekler Rudolf, a Novell magyarországi leányvállalatának kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta, a SuSE Linux Professional 9.3 magyar változata "hamarosan" megjelenik, az árát a hivatalos bejelentés alkalmával teszik közzé. A szoftver az Egyesült Államokban 100 dollárba (~19 ezer forintba) kerül, a korábbi verziók tulajdonosai pedig 60 dollárért (~11 ezer forintért) frissíthetnek a most megjelent disztribúcióra.

A SuSE Linux csomagok a Novell termékkínálatában immár nem a professzionális vállalati, hanem az otthoni felhasználókat célozzák meg. A cégeknek a Novell a Novell Desktop Linux megoldást kínálja, amely a SuSE Linuxon alapul, azonban komponenseit a vállalat mérnökei összehangolták, tesztelték, így azok garantáltan együttműködnek. Az operációs rendszer a ZENworks Linux Management segítségével távolról, központi helyről telepíthető, frissíthető, konfigurálható és felügyelhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.