Szerző: Ady Krisztián

2005. április 20. 13:46

Minden Intel processzort támogat az ATI új mobil chipkészlete

Nem csak a mobil grafikus vezérlők piacán, hanem a mobil chipkészletek terén is elsőségre törekszik az ATI: a kanadai cég ma jelentette be legújabb mobil chipkészletét. A Radeon Xpress 200 lapkakészlet mobil változata, a 200M minden jelenleg alkalmazott Intel processzort támogat és PCI Express felületet biztosít a grafikus vezérlők számára.

[HWSW] Nem csak a mobil grafikus vezérlők piacán, hanem a mobil chipkészletek terén is elsőségre törekszik az ATI: a kanadai cég ma jelentette be legújabb mobil chipkészletét. A Radeon Xpress 200 lapkakészlet mobil változata, a 200M minden jelenleg alkalmazott Intel processzort támogat és PCI Express felületet biztosít a grafikus vezérlők számára.

Az ATI Radeon Xpress 200M chipkészlet az Intel Pentium M, Celeron és Pentium 4 processzorokat támogatja. A készlethez kapcsolt grafikus vezérlő energiatakarékos működéséről a PowerPlay 5.0 technológia gondoskodik, mely akár 30 százalékkal is csökkentheti a GPU energiafogyasztását. A lapkakészletre épített notebookok DDR2 memóriákat használhatnak 667 MHz-es sebességig.

Az ATI új chipkészletét az NEC, Asus, Quanta, Compal, Wistron, Mitac és az LG használja majd a közeljövőben megjelenő notebookjaiban.

a címlapról