:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 20. 12:40

AMD Opteron, a mozisztár

Az AMD bejelentette, hogy három éves együttműködési megállapodást írt alá a DreamWorks SKG animációs stúdióval, amelynek keretén belül utóbbi cég animációs filmjeit Opteron-alapú rendszereken készíti. A DreamWorks nevéhez olyan nagysikerű, egész estés filmek kapcsolhatók, mint a Shrek sorozat vagy a Cápamese. Már Opteron-alapú gépeket használtak a DreamWorks SKG hamarosan bemutatásra kerülő filmjéhez, a Madagaszkárhoz is.

[HWSW] Az AMD bejelentette, hogy három éves együttműködési megállapodást írt alá a DreamWorks SKG animációs stúdióval, amelynek keretén belül utóbbi cég animációs filmjeit Opteron-alapú rendszereken készíti. A DreamWorks nevéhez olyan nagysikerű, egész estés filmek kapcsolhatók, mint a Shrek sorozat vagy a Cápamese. Már Opteron-alapú gépeket használtak a DreamWorks SKG hamarosan bemutatásra kerülő filmjéhez, a Madagaszkárhoz is.


Részlet a Madagaszkárból

Az AMD állítása szerint az Opteron teljesítménye eddig még sosem látott látványvilág létrehozását teszi lehetővé az animációs filmekben. Az állatkerben játszódó Madagaszkár egyik jelenetében több mint 900 szőrös állat szerepel, korábban egy ilyen bonyolultságú animáció létrehozása túlságosan időigényes lett volna, mivel a szőrszálak kidolgozása igen összetett feladat -- áll az AMD által kiadott anyagban.

A DreamWorks jól megszokott szállítójától, a HP-tól vásárolja az Opteron-alapú rendszereket, köztük szervereket, munkaállomásokat és asztali számítógépeket is. Az AMD a megállapodás részeként jogosult lesz a DreamWorks animációs filmek szereplőivel népszerűsíteni saját termékeit, valamint a processzorgyártó részt vesz az eljövendő DreamWorks filmek népszerűsítésében is.

A vállalat nevét az utóbbi időben egyre több mozifilm kapcsán hallgatja a nagyvilág, AMD-alapú rendszereket használtak többek között a Scooby Doo és a Star Wars trilógia II. és III. epizódjának bizonyos munkálataira is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.