:

Szerző: Ady Krisztián

2005. április 14. 10:35

Szárnyal az Apple

Az Apple közzétette a 2005-ös pénzügyi év 2005. március 26-án záródott második negyedévének eredményeit. Az elmúlt negyedévben az Apple 290 millió dolláros, azaz részvényenként 34 centes nyereséget ért el, meghatszorozva az előző pénzügyi év azonos időszakának 46 millió dolláros nyereségét.

[HWSW] Az Apple közzétette a 2005-ös pénzügyi év 2005. március 26-án záródott második negyedévének eredményeit. Az elmúlt negyedévben az Apple 290 millió dolláros, azaz részvényenként 34 centes nyereséget ért el, meghatszorozva az előző pénzügyi év azonos időszakának 46 millió dolláros nyereségét.

Az Apple a negyedévben több mint 1 millió Macintosh számítógépet és 5,3 millió iPod audiolejátszót értékesített, mely a számítógépek területén 43 százalékos, az MP3-lejátszók területén pedig több mint ötszörös növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához viszonyítva. A 43 százalékos növekedés nagyban köszönhető az igen sikeres, olcsó Mac mini piacra dobásának.

A most lezárult negyedév teljes forgalma 3,24 milliárd dollár volt, mely 70 százalékos növekedést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakához képest. A bruttó árrés 29,8 százalékra növekedett, az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 27,8 százalékáról. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 40 százalékát tették ki.

"Örömmel jelentjük be az Apple történetének legjobb második negyedéves eredményeit, mind a forgalom és a nettó nyereség tekintetében is" -- mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. "Gyors léptekkel haladunk és néhány igazán izgalmas új terméket mutatunk be idén, kezdve a Tiger operációs rendszerrel még ebben a hónapban" -- tette hozzá.

"2005 harmadik pénzügyi negyedévére előre tekintve 3,25 milliárd dollár körüli forgalomra és részvényenként várhatóan 28 cent körüli üzleti nyereségre számítunk" -- nyilatkozta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi vezérigazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.