:

Szerző: Ady Krisztián

2005. április 14. 09:16

Különleges Linux disztribúcióval ünnepli névváltását a Mandriva

[Neowin] Egy különleges Linux disztribúció kiadásával ünnepli névváltását az egykor Mandrakesoft, ma már Mandriva névre hallgató vállalat: a Mandriva Limited Edition 2005 operációs rendszer szinte minden egyes komponense naprakésznek mondható. A csomagban nem csak a Firefox 1.0.2-es verzióját, Webcontent RSS-olvasó modult, a Gnome 2.8.3 és KDE 3.3.2-es (néhány 3.4-es módosítással együtt) ablakkezelő rendszereket találhatjuk meg, hanem szoftveres hangkeverővel is bővült a kiadás.

[Neowin] Egy különleges Linux disztribúció kiadásával ünnepli névváltását az egykor Mandrakesoft, ma már Mandriva névre hallgató vállalat: a Mandriva Limited Edition 2005 operációs rendszer szinte minden egyes komponense "naprakésznek" mondható. A csomagban nem csak a Firefox 1.0.2-es verzióját, Webcontent RSS-olvasó modult, a Gnome 2.8.3 és KDE 3.3.2-es (néhány 3.4-es módosítással együtt) ablakkezelő rendszereket találhatjuk meg, hanem szoftveres hangkeverővel is bővült a kiadás.

A Mandriva tájékoztatása szerint a Limited Edition 2005 lehetővé teszi egyidőben a 32 bites szoftverek futtatását, valamint 64 bites alkalmazások fejlesztését és futtatását a 64 bites asztali rendszereken. A Linux rendszer továbbfejlesztett támogatást nyújt az eltávolítható eszközök, tárolórendszerek, USB-pendrive-ok számára is.

A Limited Edition 2005 operációs rendszert csak online lehet megvásárolni a Mandriva Store-on keresztül, a disztribúcióért 59 eurót, körülbelül 15 ezer forintot vonnak le a bankkártyánkról. A Mandriva Club tagjai ennél alacsonyabb áron férhetnek hozzá a letölthető verzióhoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.