Szerző: Ady Krisztián

2005. április 14. 09:16

Különleges Linux disztribúcióval ünnepli névváltását a Mandriva

[Neowin] Egy különleges Linux disztribúció kiadásával ünnepli névváltását az egykor Mandrakesoft, ma már Mandriva névre hallgató vállalat: a Mandriva Limited Edition 2005 operációs rendszer szinte minden egyes komponense naprakésznek mondható. A csomagban nem csak a Firefox 1.0.2-es verzióját, Webcontent RSS-olvasó modult, a Gnome 2.8.3 és KDE 3.3.2-es (néhány 3.4-es módosítással együtt) ablakkezelő rendszereket találhatjuk meg, hanem szoftveres hangkeverővel is bővült a kiadás.

[Neowin] Egy különleges Linux disztribúció kiadásával ünnepli névváltását az egykor Mandrakesoft, ma már Mandriva névre hallgató vállalat: a Mandriva Limited Edition 2005 operációs rendszer szinte minden egyes komponense "naprakésznek" mondható. A csomagban nem csak a Firefox 1.0.2-es verzióját, Webcontent RSS-olvasó modult, a Gnome 2.8.3 és KDE 3.3.2-es (néhány 3.4-es módosítással együtt) ablakkezelő rendszereket találhatjuk meg, hanem szoftveres hangkeverővel is bővült a kiadás.

A Mandriva tájékoztatása szerint a Limited Edition 2005 lehetővé teszi egyidőben a 32 bites szoftverek futtatását, valamint 64 bites alkalmazások fejlesztését és futtatását a 64 bites asztali rendszereken. A Linux rendszer továbbfejlesztett támogatást nyújt az eltávolítható eszközök, tárolórendszerek, USB-pendrive-ok számára is.

A Limited Edition 2005 operációs rendszert csak online lehet megvásárolni a Mandriva Store-on keresztül, a disztribúcióért 59 eurót, körülbelül 15 ezer forintot vonnak le a bankkártyánkról. A Mandriva Club tagjai ennél alacsonyabb áron férhetnek hozzá a letölthető verzióhoz.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról