Szerző: Ady Krisztián

2005. április 13. 13:40

Már öt vidéki nagyvárosban is elérhető a T-Mobile EDGE-hálózata

A T-Mobile bejelentette, hogy ügyfelei Budapesten kívül már öt vidéki nagyvárosban is elérhetik a vállalat EDGE szolgáltatását. A május végéig 15 nagyvárosban elérhető szolgáltatás már Budapesten kívül Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Győrben és Debrecenben biztosítja a gyorsabb letöltést. Az EDGE-képes készülékekkel a mobil internetelérés, a WAP, az MMS küldés-fogadás és az elektronikus levelezés egyaránt felgyorsulhat.

[HWSW] A T-Mobile bejelentette, hogy ügyfelei Budapesten kívül már öt vidéki nagyvárosban is elérhetik a vállalat EDGE szolgáltatását. A május végéig 15 nagyvárosban elérhető szolgáltatás már Budapesten kívül Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Győrben és Debrecenben biztosítja a gyorsabb letöltést. Az EDGE-képes készülékekkel a mobil internetelérés, a WAP, az MMS küldés-fogadás és az elektronikus levelezés egyaránt felgyorsulhat.

Május végére a T-Mobile ügyfelei Budapesten és az előbb felsorolt településeken túl Szombathelyen, Tatabányán, Balatonfüreden, Kaposváron, Kecskeméten, Keszthelyen, Nyíregyházán, Siófokon és Szekszárdon is gyorsabban érhetik majd el a mobilhálózaton száguldó adatokat. Az év végéig az EDGE szolgáltatással lefedett városok száma 34-re nő.

A GPRS-szel azonos áron mért adatszolgáltatás hátterében álló EDGE technológia elméletileg akár 384 kbit/s-os, az eddig alkalmazott GPRS megoldásnál lényegesen gyorsabb adatátvitelre is képes. Az adatviteli sebesség felső értékét azonban a készülék műszaki kialakítása, illetve a vételi lehetőségek is befolyásolják: számos mobilkészülék maximum 144 kbit/s-os adatátviteli sebességre képes az EDGE technológia segítségével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról