:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 13. 15:20

Elsőként mobiltelefonon lesz meghallgatható a Coldplay új dala

Coldplay
Coldplay
[News.com] A Cingular Wireless mobilszolgáltató és a Capitol Records lemezkiadó közös promóciójában olyan dalok lesznek elérhetők csengőhangként, amelyeket lemezen még ki sem adtak. A cél az, hogy a mobiltulajdonosok figyelmét felhívják a letölthető csengőhangokra.

A Cingular elsőként a népszerű Coldplay zenekar új maxilemezét fogja csengőhang formájában kínálni. A mobilszolgáltató marketingért felelős vezetője elmondta, hogy az ötlet a zenekar menedzserének agyából pattant ki, akinek az volt a célja, hogy a csapat új lemezét különleges hírverés vegye körül. A "Speed of Sound" című Coldplay-dal csengőhangként máris elérhető a Cingular oldalán, pedig a számot csak áprilistól kezdik játszani a rádiók és az album csak júniusban kerül a boltokba.

A lemezkiadók és a mobilvállalatok egyre szorosabban működnek együtt. A zeneipar a CD-eladások visszaesését próbálja a digitális zeneterjesztés révén egyensúlyozni, és ebben nagy szerepet kaptak a mobilszolgáltatók, akiknek az ügyfelei között sok a fiatal zenekedvelő, akik hajlandóak arra áldozni, hogy mobiljuk mindig a legújabb slágereket játssza. A Jupiter Media adatai szerint tavaly az Egyesült Államokban 217 millió dollárért adtak el csengőhangokat, tavalyelőtt a forgalom 91 millió dollárt tett ki. 2009-re már 724 milliós bevételt vár a Jupiter Media.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.