Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Elkelt az Index.hu

Bodnár Ádám, 2005. április 12. 09:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Portfolio.hu információi szerint április 8-án a pénzügyi befektetéseiről ismert Nobilis Kristóf megvásárolta az Index.hu további 51 százalékát, így a portál teljes egészében az ő érdekeltségi körébe került.

hirdetés
A Portfolio.hu információi szerint április 8-án a pénzügyi befektetéseiről ismert Nobilis Kristóf megvásárolta az Index.hu további 51 százalékát, így a portál teljes egészében az ő érdekeltségi körébe került.

Az Index 49 százalékát Nobilis Kristóf a tavalyi év végén vásárolta meg, és már ekkor ismert volt, hogy tárgyalások folynak a fennmaradó 51 százalék megszerzéséről is. Lapértesülések szerint Nobilis Kristóf tavaly 1 milliárd forintot fizetett az Index 49 százalékáért, most a fennmaradó részt azonban jelentősen alacsonyabb áron, mindössze 600 millió forintért szerezte meg. A vevő állítólag most átvállalta az Index.hu 300 millió forintos adósságát is.

"Az új tulajdonosnak nem áll szándékában változtatni a cég stratégiáján, minthogy az Index árbevétele és nyeresége az utóbbi két évben rendkívül dinamikusan nőtt, és a 2005 első negyedévi eredmények is további növekedést mutatnak" -- olvasható a kiadott közleményben. Meg nem erősített hírek szerint az Index.hu tavaly közel 800 milliós árbevételt, üzemi szinten százmilliós, adózás előtt pedig "valamivel 0 fölötti" eredményt ért el. A közlemény szerint a cég menedzsmentje és a portál vezetése is változatlan összetételű marad.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.