Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A repülőgépek utasai szerint a fedélzeti mobiltelefonálást továbbra is tiltani kellene

Bodnár Ádám, 2005. április 08. 10:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Noha hamarosan elhárulhatnak a műszaki akadályok a mobiltelefonok repülőgépfedélzeti használata elől, az amerikai utasok többsége mégis inkább kívánatosnak tartja a beszélgetések tiltását -- derül ki egy felmérésből, amely a Légiutaskísérők Szövetsége és a Nemzeti Fogyasztói Liga megbízásából készült.

hirdetés
[HWSW] Noha hamarosan elhárulhatnak a műszaki akadályok a mobiltelefonok repülőgépfedélzeti használata elől, az amerikai utasok többsége mégis inkább kívánatosnak tartja a beszélgetések tiltását -- derül ki egy felmérésből, amely a Légiutaskísérők Szövetsége és a Nemzeti Fogyasztói Liga megbízásából készült.

A megkérdezett utasok 63 százaléka úgy véli, a beszélgetések tiltásának továbbra is érvényben kellene maradnia, 21 százalékuk azonban szívesen telefonála repülés közben. A válaszadók 68 százaléka azt mondta, ha engedélyeznék a fedélzeten a mobiltelefonok használatát, az zavarná a többi utas nyugalmát, 21 százalék viszont inkább attól tart, hogy a rádióhullámok megzavarnák a repülőgép navigációs és kommunikációs berendezéseit, így balesetet okoznának.

Az amerikai hatóságok jelenleg is vizsgálják, milyen hatásai lennének a mobiltelefonálás engedélyezésének, kedvező döntés esetén jövőre már használhatók lesznek a telefonok a gépek fedélzetén.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.