Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Két nap alatt félmillió PlayStation Portable-t adtak el az Egyesült Államokban

Bodnár Ádám, 2005. április 08. 12:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sony nyilvánosságra hozta a PlayStation Portable amerikai eladási adatait, a március 24-én piacra dobott készülékből 48 óra leforgása alatt félmillió példányt vettek meg. A japán cég amerikai leányvállalata bejelentette, hogy a PSP és a hozzá tartozó játékok, kiegészítők az első héten 150 millió dolláros forgalmat generáltak, ekkora bevételt még egyetlen játékkonzol sem ért el ennyi idő alatt. Két hét alatt a PSP megváltoztatta az egész ipart -- mondta Kaz Hirau, a Sony Computer Entertainment America elnöke.

hirdetés
[HWSW] A Sony nyilvánosságra hozta a PlayStation Portable amerikai eladási adatait, a március 24-én piacra dobott készülékből 48 óra leforgása alatt félmillió példányt vettek meg. A japán cég amerikai leányvállalata bejelentette, hogy a PSP és a hozzá tartozó játékok, kiegészítők az első héten 150 millió dolláros forgalmat generáltak, ekkora bevételt még egyetlen játékkonzol sem ért el ennyi idő alatt. "Két hét alatt a PSP megváltoztatta az egész ipart" -- mondta Kaz Hirau, a Sony Computer Entertainment America elnöke.

A japán vállalat egymillió PlayStation Portable-t szállított az amerikai boltokba a premier napjára. Egyes üzletekben hosszú sorok kígyóztak és a készlet gyorsan kifogyott, azonban a nagyáruházakban -- mint amilyen a Wal-Mart és a Best Buy -- még mindig lehet PSP-t kapni. Az American Technology Research elemzőcég becslése szerint még országszerte 200 ezer PlayStation Portable áll a boltok polcain. A Sony célja, hogy az év végéig csak Észak-Amerikában ötmillió PlayStation Portable-t értékesítsen.