:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 7. 10:24

Ultrahang segítségével láthatnak a vakok, hallhatnak a süketek

A Sony olyan eljárást szabadalmaztatott, amelynek segítségével az agyat ultrahangokkal lehet ingerelni és érzékszervi információkat lehet eljuttatni hozzá. A módszer segítségével akár ízes vagy szagos játékok is készíthetők, de a fejlesztők szerint ennél sokkal fontosabb felhasználási terület lehet, hogy a vakok láthatnak, a süketek pedig hallhatnak.

[HWSW] A Sony olyan eljárást szabadalmaztatott, amelynek segítségével az agyat ultrahangokkal lehet ingerelni és érzékszervi információkat lehet eljuttatni hozzá. A módszer segítségével akár ízes vagy szagos játékok is készíthetők, de a fejlesztők szerint ennél sokkal fontosabb felhasználási terület lehet, hogy a vakok láthatnak, a süketek pedig hallhatnak.

A Thomas Dawson által jegyzett szabadalomban leírt módszer ultrahanggal ingerli az agykérget, használatához pedig nincs szükség sebészeti beavatkozásra. A Sony sietett leszögezni, hogy a módszer egyelőre csak elméletben létezik, egyelőre még nem tesztelték.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.