Szerző: castor

2005. április 7. 10:11

Gizmondo: komoly konkurencia a Sony PSP-nek és a Nintendo DS-nek?

A Tiger Telematics összesen 89 fejlesztés alatt lévő játékot jelentett be a Gizmondo nevű kézikonzoljára. A támogatók listáján olyan cégek neveit fedezhetjük fel, mint például a Microsoft, a Disney Buena Vista, a Ubisoft, a Team 17, vagy a budapesti székhelyű Mithis. Eddig összesen 25 címet mutattak be, melyek közt szerepel a magyar fejlesztésű Battlestations: Midway című stratégiai játék is.

[HWSW] A Tiger Telematics összesen 89 fejlesztés alatt lévő játékot jelentett be a Gizmondo nevű kézikonzoljára. A támogatók listáján olyan cégek neveit fedezhetjük fel, mint például a Microsoft, a Disney Buena Vista, a Ubisoft, a Team 17, vagy a budapesti székhelyű Mithis. Eddig összesen 25 címet mutattak be, melyek közt szerepel a magyar fejlesztésű Battlestations: Midway című stratégiai játék is.

A játékgépet gyártó Tiger Telematics szerint a Gizmondo komoly konkurenciát jelenthet a Sony PSP-nek és a Nintendo DS-nek, ugyanis olyan hasznos funkciókat építettek bele, mint például a Bluetooth, a GPS, és a GPRS támogatása, de egy digitális kamera is helyet kapott a gépben. A most bejelentett játéklistával kapcsolatban Eric Peterson, a fejlesztésért felelős igazgató elmondta, hogy olyan címeket készülnek a gépükre, amelyek nem csak egyediek, hanem emellett kiváló szórakozást is nyújtanak a játékosoknak.

A Gizmondo konzolként és médialejátszóként is használható lesz, azaz igen sokoldalú berendezésnek ígérkezik. A gép március 19-én került az angol boltok polcaira. Az írországi bemutatkozás április 19-én várható, hamarosan pedig az amerikai és európai üzletekbe is eljut.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról