Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Újabb spammereket fogtak perbe az Egyesült Államokban

Bodnár Ádám, 2005. április 05. 14:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A floridai főügyész elindította az első pert spammerek ellen, korábban a szövetségi államban erre még nem volt példa. A két férfit e-mailben üzletszerűen elkövetett csalással vádolják. A 25 éves Scott Filary és a 34 éves Donald Townsend az elmúlt évek során összesen több mint 65 ezer kéretlen reklámlevelet küldtek ki, ezek közül 48 ezret azután, hogy életbe lépett az amerikai spamtörvény, amely szigorúan tiltja a megtévesztő vagy hamis tárgysor használatát, illetve a nemlétező címről történő levélküldést. A két férfit a legrosszabb esetben akár 24 millió dollárra is büntethetik.

hirdetés
[HWSW] A floridai főügyész elindította az első pert spammerek ellen, korábban a szövetségi államban erre még nem volt példa. A két férfit e-mailben üzletszerűen elkövetett csalással vádolják. A 25 éves Scott Filary és a 34 éves Donald Townsend az elmúlt évek során összesen több mint 65 ezer kéretlen reklámlevelet küldtek ki, ezek közül 48 ezret azután, hogy életbe lépett az amerikai spamtörvény, amely szigorúan tiltja a megtévesztő vagy hamis tárgysor használatát, illetve a nemlétező címről történő levélküldést. A két férfit a legrosszabb esetben akár 24 millió dollárra is büntethetik.

A vádiratban az áll, hogy a két férfi által szétküldött levelek összesen 75 olyan weboldalt hirdettek, amely törvénysértő tevékenységet folytatott, például jogtalanul adott el dohányárut, gyógyszereket vagy filmeket kínált letöltésre. "A spam önmagában is illegális, de a helyzetet súlyosbítja, hogy floridai polgárokat akartak becsapni. A floridai spamellenes törvényeket épp az ilyen esetek megakadályozására hozták létre" -- mondta az állami főügyész, Charlie Crist, hozzátéve, hogy a tettesek azonosításában nagy szerepet játszott a Microsoft, amelynek szakemberei a spammerek nyomára vezettek.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!