Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 4. 11:17

Továbbra is legálisan használhatók az oktatásban a Microsoft egyes termékei

A Tisztaszoftver Program keretében 2008. február 28-ig szóló licencmegállapodást kötött az IHM és a Microsoft, a megállapodás értelmében a köz- és felsőoktatási intézmények számítógépein, a felsőoktatási intézmények oktatói, hallgatói és dolgozói, valamint az általános és középiskolák pedagógusai otthoni számítógépein is jogtisztán használhatók a Microsoft Windows, valamint a Microsoft Office termékek.

[HWSW] A Tisztaszoftver Program keretében 2008. február 28-ig szóló licencmegállapodást kötött az IHM és a Microsoft, a megállapodás értelmében a köz- és felsőoktatási intézmények számítógépein, a felsőoktatási intézmények oktatói, hallgatói és dolgozói, valamint az általános és középiskolák pedagógusai otthoni számítógépein is jogtisztán használhatók a Microsoft Windows, valamint a Microsoft Office termékek.

A megállapodás a felsőoktatási intézmények és a középiskolák esetében licencet biztosít a Microsoft egyes szervertermékeinek használatára is. A szerződés értelmében a kedvezményezettek térítésmentesen juthatnak hozzá a termékekhez és a szoftverfrissítésekhez is.

Az IHM célja, hogy a Tisztaszoftver Program technológiasemleges legyen, illetve elősegítse a nyílt forráskódú rendszerek terjedését az oktatásban is. Az IHM, a Miniszterelnöki Hivatal és a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság részvételével ezért munkacsoport alakult azzal a céllal, hogy a nyílt forráskódú rendszerek a központosított közbeszerzés rendszerében hozzáférhetőek legyenek az intézmények számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról