Szerző: Bizó Dániel

2005. április 1. 16:48

Betiltották végre az Apple Macintoshokat*

Több éves huzavonát követően az amerikai Legfelsőbb Bíróság kimondta, amennyiben az Apple nem teszi azonnali hatállyal IBM PC- és Windows-kompatibilissé számítógépeit, azok előállítása, értékesítése, raktározása és használata is törvénytelennek fog minősülni.

[HWSW] Több éves huzavonát követően az amerikai Legfelsőbb Bíróság kimondta, amennyiben az Apple nem teszi azonnali hatállyal IBM PC- és Windows-kompatibilissé számítógépeit, azok előállítása, értékesítése, raktározása és használata is törvénytelennek fog minősülni.

A bíróság egyúttal leszögezte, hogy aki fiatal- vagy kiskorúakat oktat a MacOS X használatára, bűncselekményt követ el. A legszigorúbb kiszabható büntetés ez esetben 15 évig terjedő áramszünet. A döntést az Európai Bizottság, a japán kormány, Kína és más jelentős államok, köztünk hazánk is sietve üdvözölte, és hasonló lépésekre tett ígéretet.

Hát megkapták

A Legfelsőbb Bíróság azt követően határozott így, miután alkotmányjogászok megállapították, a kisebbségeknek nincs joguk megzavarni a többség nyugalmát, ezért akár kényszeríthetőek is az asszimilációra. "Elegünk lett abból, hogy abnormális felhasználók még különbnek is mutatták magukat a normális többségnél" -- mondta el a HWSW kamerája előtt Clara Redmond, a PC-power for America szervezet képviselője. "Ez teljes értéktorzulás. Ezért indítványoztuk az eljárást. Alkalmazkodjanak!" -- tette hozzá.

A macesek világszerte az informatikai közösség mindössze két százalékát teszik ki. Ehhez képest rendkívül magas arányúnak mondható az a nyilvánosság, melyet az Apple és tábora kapott az elmúlt évtizedek során. Ez a feltűnési viszketegség korbácsolta fel a békés, Intel Inside-hoz és windowsos startgombhoz szokott tömegek hangulatát olyan mértékben, ami az események eldurvulásához vezetett. "Figyelmet akartak, hát megkapták. Inkompatibilis banda. Most legalább nyugodtan élhetünk, és biztosítottuk gyermekeink egészséges érdeklődési irányát is" -- zárta le a beszélgetést Redmond.

Gates élien

Steve Jobsot Kaliforniában vették őrizetbe az igazságszolgáltatás zavartalan érvényesülésének biztosítása céljából. Elfogatásakor, miközben az Explorer terepjárókon kiérkező szövetségiek próbálták megakadályozni, hogy egygombos egerét használni tudja, szakadatlanul azt skandálta: "Gates élien, az ablakot én találtam ki!".

Lapunk informátorai szerint vizsgálat folyik az Apple iPod lejátszójával kapcsolatban is, ugyanis a termék esetleg tovább szimbolizálja az abnormalitás ilyen formáját, és divatot teremt belőle. Ez pedig minden felelős loginpolgár számára elfogadhatatlan.

* Szeretnénk emlékeztetni a kedves olvasót, hogy ma április elseje van. Amennyiben észrevétele, megjegyzése van a hírrel kapcsolatban, forduljon közvetlenül a szerzőhöz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról