Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 1. 15:19

Jól, de nem kiemelkedően fogy az Egyesült Államokban a hordozható PlayStation

Hatalmas várakozás előzte meg a PlayStation Portable hordozható konzol amerikai premierjét. Piaci felmérések szerint azonban a kifogyott készletekről szóló hírek némileg túlzóak voltak, a legtöbb üzletben még lehet PSP-t venni.

[HWSW] Hatalmas várakozás előzte meg a PlayStation Portable hordozható konzol amerikai premierjét. Piaci felmérések szerint azonban a kifogyott készletekről szóló hírek némileg túlzóak voltak, a legtöbb üzletben még lehet PSP-t venni.

Az American Technology Research által megkérdezett 150 bolt közül csak 50 jelentette, hogy minden raktáron levő konzolt eladtak, a többi helyen még készleten volt a PlayStation Portable. Összesen 15 üzlet állította, hogy már csak 3 vagy kevesebb PSP áll a vevők rendelkezésére, a legnagyobb kiskereskedelmi üzletek -- Wal-Mart, Target -- pedig jócskán tároltak eladatlan konzolokat.

Az elemzőcég szerint a múlt heti premier óra összesen mintegy 575 ezer PlayStation Portable talált gazdára az Egyesült Államokban. Emlékezetes, hogy a szűkös gyártási kapacitás miatt a Sony még az európai piaci bevezetést is elhalasztotta annak érdekében, hogy a forgalmazás kezdetére egymillió PSP állhasson az amerikai vevők rendelkezésére. Úgy tűnik, az erőfeszítés némileg hiábavaló volt.

"A PlayStation Portable jól teljesít, de nem kiemelkedően. Véleményünk szerint a PSP bevezetése nem volt akkora durranás, mint várták, noha sikeresnek nevezhető" -- mondta PJ McNealy, az American Technology Research elemzője. A PSP az Egyesült Államokban 249 dolláros végfelhasználói áron vásárolható meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról